Tuesday, December 14, 2010

teh o ais

Posted by tyka dins at 1:06 AM
Reactions: 
0 comments
Perasaan akau di injak - injak .

Tak mengapa . Biarlah dunia nya .

Mungkin aku bukab se standard mereka .

Maklumlah , aku ini tidak berduit . tidak cerdik hingga perlu ada degree .
tidak punya kereta .
tidak punya kerja tetap .

Malah , aku dipandang sinis . Kurang ajar .

Bukan terasa kecil , tapi terpikir ,mengapa aku seserius ini tindakannya ya ?
mungkin alasannya banyak .
cuma aku umpilkan jadi ringkas .

satu,mungkin sifat mengelabah yang ditafsirkan untuk aku dijadikan sebagai benteng untuk rapat dengan mereka .
*tak mengapa*

dua,mungkin sikap aku yang menyampah yang ditafsirkan untuk aku menajdikan meraka dua kali menyampah .
*mungkin*

tiganya, aku sendiri yang tidak tahan kerana sudah terlalu lama memendam rasa kecil hati dengan kesemuanya .

hidup aku diinjak - injak .

aku juga punya life .

punya hati .

punya keinginan.
tapi selalu sahaja di pisahkan .

sahabat aku juga sudah ku tinggalkan .
kerana , aku tak mahu dia nya susah kerana aku selalu "touching" .
biarlah sahabat aku itu tidak tahu aku di mana , apa jadi dengan ku . tak mengapa .
aku bukan kepentingan untuk difikirkan bukan ? jadi , tidak mengapa . aku understand .

sampai satu saat , aku berasa mahu berambus dari sini . sialan.

mari minum teh o ais . :)






Monday, December 6, 2010

Kau kesah ke ?

Posted by tyka dins at 1:28 PM
Reactions: 
0 comments

Peduli apa aku nak rasa kecil hati .

Kau peduli ?

Pergi jahanam .

Lantak la kau nak kutuk aku pun .

Aku peduli ?

Pergi jahanam .

Kesimpulan , jangan secebis khabar pun aku dah ! Gi mati .

Saturday, November 27, 2010

Maaf

Posted by tyka dins at 11:55 PM
Reactions: 
0 comments
Semakin banyak yang berlaku di sekeliling .

Semakin besar semakin terlihat riak masing-masing .

Tak mengapa .

Sahabat ,

Dengar sini .

Dulu kau lain .

Sekarang kau berubah .

Kau kiranya iri hati dengan si gila .

Gila tidak tahu mengapa .

Gila tahu , gila tidak sempurna .

Gila miskin .

Gila tidak normal .

Kerana gila .

Tapi , gila punya perasaan .

Kau selalu kondem Gila .

Kau cakap macam bagus .

Kadang - kadang Gila fikir ,

Kasihan kau .

Kau belum nampak dunia .

Gila doakan .

Tuhan buka kan hati kau yah ! Amin .

Gila dah putus asa .

Gila dah macam serasa putus sahabat .

Maafkan Gila .

Monday, November 22, 2010

Video akhirat

Posted by tyka dins at 12:34 AM
Reactions: 
0 comments
Kadang - kadang , sebok menaip .
Kepala otak terfikir.
Bagaimana kah akhirat ?
Mungkin aku baru tersedar yang aku ada kat dunia penipu .
Si sial yang sibuk menabur janji .
Maka aku , berasa terhina .

Oh dunia penipu !
Sampai bila yah..
Tak apa..
Kami redha .
Makhluk yang KAU cipta memang begini rupa .

Maafkan aku kerana itu cerita dulu .
Tapi ,
Aku ingat kan .
Kau yang beranak si ADAM ,
Dunia kau berada di atas .
Esok ,
Di bawah . Siap .
Aku tepuk tangan sahaja !
Gelak sedikit .
Ha Ha Ha .
Syaitan .








Saturday, November 6, 2010

Budak umur 21 tahun ini .

Posted by tyka dins at 12:03 AM
Reactions: 
0 comments
Kadang - kadang ,
budak ;uar umur cenggini belum rasa apa itu duit nak kena bayar bil elektrik , bil tepon , bil air , nak bawak mak gi hospital sendiri, cari duit sendiri , mak bapak support duit belajar . kan ?

kadang - kadang ,
budak luar umur cenggini dah rasa apa itu berlaki , berbini ,beranak , berfamily . kan ? Tetap bahagia .

kadang - kadang ,
benda - benda macam ni buat aku rasa kehidupan hebat sangat . sampai aku rasa bersyukur .

Tapi , kenapa sesetengah orang tak boleh nak duduk fahamkan apa keinginan orang kalau asyik nak ikut tekak sendiri je ? Mana adil . Diri sendiri pikir dulu lah sebelum nak kondem2 .

Kadang - kadang ,
Aku rasa hidup ni macam tak adil .
Jangan sakitkan hati orang . Tak baik . Belajar agama kan ?

Aku tak solat ke . Aku tak beribadat ke . Aku apa - apa lah . KAU ada nampak ke ? TAK kan ? Sebab kau tak nampak . Itu jer . Pokok pangkal nye , tanya diri sendiri , adakah ibadat kita diterima tuhan ? sedangkan apa yang berlaku disekeliling yang beribadat pun perangai tak berubah - ubah . tetap tak bersyukur . tetap maki hamun . tetap kurang ajar . mana manfaat ibadah tunggang terbalik kau seharian ?

Aku tak cakap aku baik . Sebab aku jahat . Aku tau . Aku sedar . Jadi , kesedaran aku ni aku tampalkan kat diri sendiri , maka aku jahat , aku takkan bagi orang pun jahat ikut sama . Biar aku jahat sorang - sorang . Aku tak pernah nak suruh ikut.
Mai lah ikut aku . TIDAK oke !

Aku tak pernah mintak apa - apa kat orang . TAK . Kalau boleh aku nak uruskan sendiri . Bukan apa , Aku percaya aku boleh buat sendiri . Jangan risau .

Kehidupan kau dengan aku lain .
Jangan samakan .
Please .

Bukan nak ketepikan ,
cuma suruh berfikir .
Kau kata lain .
Aku kata lain .
Sampai bila nak berkata lain - lain ?
Apa susah sangat nak buat keputusan ?
Belajar adabkan ?
Belajar agamakan ?
Tau hukumkan ?
Aku tau semua tu .

Budak umur 21tahun cenggini ,
BERHAK bersuara untuk kehidupan sendiri .
Corak sendiri .
Cukup lah dermakan nasihat sahaja .
Selebihnya budak umur 21tahun cenggini uruskan .
Dia sudah besar .
Kau tak perlu susah - susah . Sebab selama dia nak membesar ni , budak umur 21 tahun cenggini , URUSKAN DIRI DIA SENDIRI . ingat tu !
Tolong , budak ni tak pernah kacau hidup orang ,
jangan sampai dia gila .
Sebab gila ?
Kerana ikutkan kemahuan yang bukan - bukan .
Apalah ..
Jangan malukan diri sendiri .
Cermin diri .
Kau tuh bukan betul sangat pun !
Budak umur 21 tahun cenggini susah nak faham .
Tak nak amik jadi contoh pun .
Sebab bukan nak berlagak ,
Tapi cukuplah diri sendiri dijadikan contoh .
Tak menyusahkan orang .
Senang , kan ?

Budak ini .
Berdiri dengan sendiri .
Tak payah tongkat .
Sebab tongkat ,
Budak ini jadi SUSAH !
Celaka punya tongkat .












*Tyka ni ,Kadang - kadang , bukan nak tunjuk pandai , cuma nak belajar jadi pandai . Thank you .





Thursday, October 21, 2010

Sembilan jahanam .

Posted by tyka dins at 11:00 AM
Reactions: 
2 comments
Oke . Sembilan jahanam mean Sembilan orang anak , yang tak mampu nak jaga emak nya SEORANG oke ! Masyallah . Mintak simpang . Please please .

Apa susah sangat ke nak jaga mak ?
Aku marah betul la . Nak cakap busy , aku pun busy ! Nak cakap ada anak ? Habis mak kau dulu takda anak ke ? Macamana plak dia jaga kau ? Nak bercakap pakai otak ! Lain la kalau mak kau dulu - dulu tak betul . So , aku no komen for that .

Oke . Aku muda lagi .
Muda - muda aku , aku pandai manage diri aku sendiri tanpa bantuan orang lain pun .
Admit it .

Oke . Sebab aku paling anak last .
Bukan reason anak last nak kene mengalah dalam semua bab !
Kadang-kadang yang tua pun ada jugak salah ! KAN ?


Aku sangat bertuah kerana tuhan pilih aku untuk sentiasa duduk dengan mak aku dari aku lahir sampai lah sekarang 21 tahun . Ya . SENTIASA oke .

Aku celik mata dari tidur , nampak mama .
Aku balik dari kerja , nampak mama .
Nak tidur masuk bilik , nampak mama .
Aku suka !

Ya , memang aku tak kasi mama keluar rumah tanpa bagitau aku . *Kecuali keluar dengan anak2 dia *
Sebab :- 1) Lets say dia gi kedai , if dia terjatuh ke apa . Aku tau ?
2) Kalau dia hilang . Aku yang jadi gila . Cant live without her .

Jadi , tak kesah la kalo orang luar sana yang ada mak ke ayah ke . Kalau dah busy sangat pun , jangan lupa jenguk mak ayah yer . Sebab , bila diorang dah takda jangan nak sebok2 nangis ke ape . Menyampah plak kan .

Pada anak ,
if takda duit nak hulur kat mak tiap-tiap bulan , *macam mak hulur anak-anak tiap-tiap hari bagi duit belanja suruh gi sekolah * ,
jenguk - jenguk la sikit . Bukan apa , kita tak tau hayat dia sampai bila .
Dia lah satu-satunye mak kita .
*Aku lebih kan cerita pasal mak ni bukan apa , aku takda ayah ! *


Buruk buruk mak kita pun , dia tetap MAK oke !

Pada aku ,
Aku memang bukan anak yang baik mungkin .
Cuma , aku cuba yang termampu jaga mak .
Aku tau , kamu semua pandang remeh pada aku .
Takpa .
Aku tak kesah .
Dah biasa orang kondem aku .
Dari sekolah sampai sekarang ni .
Mungkin ,
Aku tak buat ibadah dengan sempurna ,
Aku tak kaya ,
Aku tak pandai sampai nak amik degree ke master ke phd ke kan ,
Aku tak pikir masa depan , korang kata . AKu tak kata . Mungkin .

Tapi aku nak ingat kan ,
benda benda tu semua tak penting bagi aku . Jangan risau , aku takkan susahkan family aku pun . Aku cari rezeki dengan gaya aku sendiri .
sebab benda benda tu semua bila kita masuk dalam kubur , semua kita tinggalkan .
Yang penting ,
aku nampak mak depan mata .
aku nampak dia makan .
aku nampak dia sehat .
aku nampak dia tengok INDON hari2 .
aku nampak dia jalan dalam rumah .
aku nampak semua .
aku bahagia oke !
:)

mama , ika sayang , kasih kat mama ! tuhan je yang tau ma . Lantak la orang nak cakap apa . Ika tak kesah . Heh .

Pada sembilan jahanam , Metro hari ini .
Please ,
bertaubat lah kau !
sebelum kau dilaknat tuhan !
Wallahualam .


















*kadang2 tyka dins ni nak emo je bila nak period. hahahahaha . :)




Monday, October 18, 2010

Cerita hari itu .

Posted by tyka dins at 10:42 AM
Reactions: 
3 comments
Cerita hari itu .

Hari jadi Nurul Hanisah . Happy beranak yo ! I love u so much . ;)

Hmm . Cerita hari itu . Banyak cerita .

Dipendekkan .

Biar gambar sahaja bercerita .

Aku ?

Malas mahu bercerita .








Sekian .








Friday, October 15, 2010

Jangan bersedih lagi . By Anuar Zain .

Posted by tyka dins at 4:26 PM
Reactions: 
1 comments
Kekasihku

Jangan bersedih lagi

Keringkanlah titisan air mata di pipi(mu)

Kekasihku

Tabahkan hatimu

Sekalipun tak pernah terduga

Halangan yang melanda

Melenyapkan

Impian bersama

Jangan dikesali

Atas apa yang terjadi

Mungkin rahmat sebaliknya

Membuahkan bahagia

Kekasihku

Aku tahu

Kita sama saling percaya

Tidak pernah

Ada dusta

Kasih antara kita

Jangan berduka (kekasihku)

Jangan berdendam pada sesiapa

Bersabarlah

Menerima

Segala-galanya dengan redha

( bridge )
Mungkin suatu hari

Kita akan bersama lagi

Aku masih mengharap

Segalanya kan

Berulang semula


( korus )
Kekasihku

Aku tahu
Kita sama saling percaya

Tidak pernah

Ada dusta

Kasih antara kita

Jangan berduka (kekasihku)

Jangan berdendam pada sesiapa

Bersabarlah

Menerima

Segala-galanya dengan redha




Hmm . Cuma aku perlu duduk dan berfikir . Entah la .
Flow hidup makin membesar buat menjadikan manusia tuh berubah - ubah .
Macam - macam kot jadi . Aduh . Letih la .
Nak jaga hati semua orang .
Manusia ini bukan patung .
Manusia ini bukan binatang .
Yang kau senang perkotak -katikkan .
Manusia ini punya perasaan .
Kasihan kan manusia ini .
Jadi ,
* Kepada aku ,
Lagu ini untuk kau tyka .

Thursday, October 7, 2010

Just tired of being me .

Posted by tyka dins at 10:33 AM
Reactions: 
0 comments







cerita aku seakan penghujung .

















Wanita yang kau pilih .

Posted by tyka dins at 10:20 AM
Reactions: 
0 comments
Wanita yang kau pilih


Untuk jadi kekasihmu


Dan kau pun tlah aku minta


Setia sepertiku


Aku percaya penuh


Kau kan buatku bahagia


Karna cinta tercipta


Datangnya dari dalam hatiku


Kau jadikan aku ini .

Tuesday, September 28, 2010

Ting tong !

Posted by tyka dins at 11:11 PM
Reactions: 
1 comments
Kamu semua .


Tyka dah besar .


Ingat .




Monday, September 20, 2010

Kasih pertama

Posted by tyka dins at 4:35 AM
Reactions: 
0 comments
Style la weyh !
Lagu oldies yang aku tengah dengar sekarang . Bila kasih sayang hancur menjadi abu !
aiyoyo .. kasih oh pertama . damn !



Kasih Pertama
Artist: Rani


Tiada seindah kasih
nan pertama...
bersemi di taman hati
segar dan berseri...

tiada semesra kasih
nan pertama...
mencari irama nada
penuh kasih mesra...

tetapi tiada daya
hidupku terasa hampa
bila kasih sayang
hancur jadi abu

kejam...oh... kejam
kasih nan pertama
ku hanya berdo'a S'moga
hidup bahagia

link lagu tersebut : kasih pertama



Dunia takkan tahu isi hati aku tatkala aku duduk bercerita sekalipun .





Monday, September 6, 2010

Hati , tolong pergi .

Posted by tyka dins at 12:08 PM
Reactions: 
0 comments



hati , tolong pergi .





Senyap .

Posted by tyka dins at 10:13 AM
Reactions: 
2 comments
Stress .
Itu ungkapan aku .
Hati ini bagai ditetak-tetak menuntut apa pun aku tak pasti .
Jangan dipaksa hati ini .

Yang pasti .
Secebis niat pun aku tak ingin menoleh ke belakang .
Sedikit pun !
Bayangan gelap itu bagai permainan jongkang-jongkit .
Sekejap di atas . Sekejap di bawah .
Hah .
Jangan ungkap kata sayang jika tidak tau apa itu erti sayang .
Manusia semua khilaf .
Aku juga !

Aku rintih secebis aja .
Secebis .

* Diam *

Sudah lah , pergilah .
Jangan dilayan si rajuk .
Aku tak mahu di pujuk .
Aku keras , sekeras kerikil .
Diam kau di situ , dan lihat aku berjalan .
Terhuyung hayang .
Ini yang kau mahu bukan ?
Terima kasih .





Wednesday, September 1, 2010

Lupa nak say Terima Kasih .

Posted by tyka dins at 12:48 AM
Reactions: 
0 comments
Oh ! Hampir terlupa saya .

My lovely handphone Satio sudah tiada . Sold to Cayah Boipren .

Now , i owned a blackberry storm .


- yes ! -

Appreciated sangat .

Thanks to big brother , cuz bagi free ! Ngeeeeeeeee......:)

ThanksSsSss . Love you lah !


- big brother -



and oh !
no need to update status via blackberry @ facebook lah cuz tak mo lah , nanti - nanti lah ! :) :)

mood : Bersyukur ramai orang sayang .




Merdekakah kita ?

Posted by tyka dins at 12:25 AM
Reactions: 
0 comments
Cukup ke kita untuk merdeka ?

Muncul bertubi - tubi .

Si penipu .

Si cacat hati .

Si Dendam .

Si semua si .

Kalau orang type macam ni still ada dalam Malaysia ,
Maka susah la kita untuk merdeka sepenuhnya .

Kerana ,

type macam ni lah akan merosakkan bangsa sendiri . Lagi - lagi Melayu .
Aiyoh !

Tolonglah ,

Para Ibu bapa , Masyarakat . Sila pantau sebelum di santau . :)

Bagi aku , Merdeka ? Not much words ,
Beruntung
. Itu aje .

Kepada perosak ,

Jangan jadi perosak .

Please .

Nanti menyesal .






Saturday, August 28, 2010

Kasih sayang

Posted by tyka dins at 5:10 PM
Reactions: 
0 comments
Enjoy this short conversation . Its good . For you . Me ? Of course ! Terasa kot ! :)


Pada suatu hari , seorang murid bertanya kepada cikgunya . Ketika itu , si guru sedang mengajar tajuk kasih sayang .

Murid : Cikgu , macamne kita nak pilih orang yang terbaik sebagai orang yang kita paling sayang kat kita dan macamane pulak nak bagi kasih sayang tuh berkekalan ?

Guru : Ok , kamu ikut saya cakap . Kamu pergi ke padang , Kamu berjalan di atas rumput dan memandang rumput di depan kamu .Pilih yang PALING CANTIK sekali tanpa menoleh ke belakang walau apa pun terjadi . Dah petik paling cantik ,bawa ke kelas .


Apabila murid itu naik ke kelas ,tiada sehelai rumput pun berada dalam tangannya .
Cikgu bertanya.

Guru : Kenapa kamu tak bawa satu pun rumput yang paling cantik ?

Murid : Tadi , masa saya berjalan,saya carilah rumput yang paling cantik , tapi cikgu kata petik yang paling cantik , jadi saya pun teruslah berjalan ke depan pilih yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi . Tapi sampai penghujung ,saya tak jumpa pun rumput yang paling cantik . Mungkin ada di antara yang paling cantik di belakang , tapi cikgu kata jangan toleh belakang . Jadi , saya tak toleh lah .

Guru : Ya , itulah jawapannya .Maknanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang , yang kita sayang , janganlah kita mencari lagi yang lebih baik dari itu . Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaiknya , Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku. Semoga yang berlalu tidak berulang lagi .Dan ingatlah orang yang paling kita sayang ,itulah yang paling cantik dan paling baik .Walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik macam rumput yang kat belakang tadi.......




Jadi , kesimpulannya , tepuk dada tanyalah hati ! :)




Sunday, August 22, 2010

Jahit manik .

Posted by tyka dins at 12:18 AM
Reactions: 
2 comments
Today , hari ini . bersejarah utk aku . tak kesah la . :)

benda yang aku cakap paling leceh . paling worst . paling aku tak suka .

aku dah cuba , yes !

JAHIT MANIK ! yer jahit manik !

hahahaha .. agak ramai yg terkejut . so aku tak heran sgt lah . yelah , aku kan . sape tak kenal .

hek hek hek .

macam-macam lah yang aku belajar . sampai tak ingat nama2 jahitan tuh . tulang ikan lah , pucuk rebung la , cupcake lah .

hihi .

belajar di pertama with my besfren okeh ! cik nana GEDik .

kah kah kah .

tergerak hati nak belajar manik cenggini lah gayanya !

see n tak moh kutuk2 tau . sebab aku baru first time pegang jarum !

hahah . :)

enjoy !

oh no!
;)

Thursday, August 19, 2010

: Oh IMaN UQaiL ;)

Posted by tyka dins at 2:49 PM
Reactions: 
1 comments












iMAn UqaiL.
Baby tembam paling qute yang saya pernah jumpa . (ramai je pun jumpa sebenarnya*)
budak ini saya sangat bengang kerana dia sangat hensem ! urgh !

he he he he .

Photoshoot settle time besday baby ni . Putrajaya lokasi terbaik . Even penat nak suh dia gelak , tapi takpelah , janji okeh !
SooRy adik . acu lambat upload kerana penyakit M . Adik tau lah penyakit M tuh ape yer . ngee ;)

Enjoy !
Ini cerita iman uqail . 1 tahun .



tiba - tiba , saya hilang mood .




mamaaaaaaaaaaaaaaaaa ... ;0


saya haus la mama . ;)


Kesimpulannya , ini .

bye bye :)

Monday, August 2, 2010

Pilu seorang wanita

Posted by tyka dins at 10:54 AM
Reactions: 
3 comments
Aku diperbuat daripada tanah .

Aku juga mempunyai perasaan .

Aku sememangnya dilahirkan sebagai wanita .

Tapi sempurna kah aku untuk kau itu aku tidak pasti .

Tempat aku adalah untuk kau tempiaskan amukan .

Mengapa ?

Sedegil-degil aku , hinakah aku dilayan sebagai binatang ?

Dipukul . Dihenyak . Dicaci . Dimaki .

Kekurangan aku itu , kau jadikan api kemarahan kau untuk membentuk aku .

Tapi inikah caranya ?

Aku yang diperbuat daripada tanah ini lah ,

yang merengkeh sesuap nasi .

yang merengkeh sesuap rezeki .

yang merengkeh menahan kesakitan .

...

Sayang bukan bermakna kau boleh melakukan aku begitu sahaja .

Air mata aku sering tertumpah .

Wahai pujangga si antartika ,

sedar lah .

Aku ini wanita biasa .

Hati aku semakin tawar .

Semakin semak dengan semua ini !

Aku penat .

Demi tuhan ,

aku bersumpah .

Setitis air mata aku , hidup kau tidak akan pernah bahagia . Amin .

* Buat si wanita yang malang .

Sunday, August 1, 2010

: Mengejar 1111

Posted by tyka dins at 3:34 PM
Reactions: 
0 comments
Saya banyak angan - angan .

kereta saya lagi 4 tahun abis bayar .

nak tukar pakai cik honde pulak . insyaallah .

nak beli rumah .

dah ada family kot time tuh .

alhamdulillah .

sang suami , sang anak , sang kereta , sang rumah , sang agama , sang satu kehidupan . Lengkap .

Itu impian saya .

Tuesday, July 27, 2010

: Hilang .

Posted by tyka dins at 4:00 PM
Reactions: 
0 comments
S a a t s e d i h k e m b a l i .

S e t e l a h d u a t a h u n ,

S a k i t i t u d a t a n g k e m b a l i .

S a y a j a d i t a k u t .

S e r a h p a d a k a u y a a l l a h .

T o l o n g a k u . T i n g g a l k a n a k u s e b e n t a r s a h a j a .

* Membunuh itu haram.

: shh..secrets.

Posted by tyka dins at 3:41 PM
Reactions: 
0 comments
Saya perlu satu cerita .

Cerita di mana yang membuatkan saya tidak bosan .

Hidup saya dah jadi boring .

Tolong-tolong .

Perlukan satu pengakuan di mana saya ingin muntah kan isi semuanya .

Saya rasa macam * All my secrets away *

Perlu itu .

* *Mengarut dikala bosan .

Friday, June 18, 2010

maksiat.

Posted by tyka dins at 11:20 AM
Reactions: 
0 comments

wali band sangat bagus buat lagu-lagu macam nie. :)

Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim

Reff:
Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim

ouh damn!

Posted by tyka dins at 7:42 AM
Reactions: 
2 comments






sumpah citer ni terbaik!

menangis teresak2.

tanda movie itu terbaik.

aduh.

ngak bisa tidur. gara-gara cerita indon yang ku beli di bandung.

aduh.

yang ini.

kisar tentang sepasang anak muda. yang gila nak mati. curi sana sini. mengamalkan konsep drug,sex,music. trend nowadays i guess so. ho ho. si lelaki yang tidak guna,pencinta drugs dan SETIA kepada perempuannya, tetapi kekhilafannya itu membuatkan si perempuan menderita.
walaubagaimana pun,mereka tetap utuh tetapi di saat akhir. si lelaki merasakan hidupnya tidak berguna dan melepaskan si perempuan ke pangkuan keluarga kerana si perempuannya hamil anak mereka. dengan hati yang berat. seberat klcc. apakan daya. dia tidak mahu perempuannya tiada kehidupan. selepas bebrapa tahun, si lelaki datang kembali dan memberi hadiah kecil untuk anaknya kepada si perempuannya itu. si lelaki berpesan, "sebelum tidur,beritahu karina, aku selalu ada aja disamping dia, dan aku juga tetap selalu mencintaimu sampai mati,bodoh." lalu si lelaki pun pergi. titik.


what a sad ending.

but.not bad. tangisan berjela2.

huaa..:(

ni antara2 shot2 mereka. enjoy.

love you always bodoh.



rugi tak tengok . :)

Sunday, June 6, 2010

: Aku sudah bersedia!

Posted by tyka dins at 3:34 AM
Reactions: 
2 comments
Y a A l l a h.

Aku hamba yang hina lagi daif memanjatkan kesyurukan kepada-Mu yang tidak terhingga dengan

rezeki yang Mu limpahkan kepada aku.

A m i n.


Alhamdulillah..

result = lulus semuanya. boleh grad. :)

praktikal = dapat dah. di Mara,Jalan Raja Laut,Kuala Lumpur.
Tingkat 4,Pembangunan Sumber.

Bisnes = Kedai kecil yang sangat comel Tauhu Bakar. Mari datang. Di Kaff Maju,Rampai Bisnes
Park. Pukul 7pm- 2am.

Rezeki-rezeki yang tuhan limpahkan kepada aku..
aku akan terus bersujud pada-nya memohon untuk pintu rezeki ku
terbuka luas-seluasnya..insyaallah..

Resepi aku :
: Biar susah-susah dahulu,senangnya kemudian.

: Tomahan dan cacian manusia pada aku adalah ramuan yang sangat mengagumkan!

: Walau aku jahat, aku tetap sedar yang aku jahat. itu penting.

:Sehebat mana aku, ada lagi yang hebat dari aku. jangan risau.

:Kelam kabut is a must! ha ha ha.

:Hormat orang tua. sekali sekala marah jugak. (:

:Jangan pandang belakang.

:Kalau orang lain boleh kaya,kenapa tidak aku? kan kan kan..(:

:Jadikan benda yang mahal sebagai keyakinan diri. cth: kereta CALDINA. tunggu kau.

:Sebabi-babi perjalanan hidup aku, aku ada kehidupan. terima kasih.



Budak gila ini sudah bersedia.

Tuesday, June 1, 2010

: Hati- hati dengan perempuan ini 2

Posted by tyka dins at 11:53 AM
Reactions: 
0 comments
Perempuan.

kau tu botak.
sialan.

jangan terasa kalau entri ini bukan kau.
cerita kau kononnya.
aku perli ya?

bangang.

perempuan.

kau tu cetek akal.
sialan.

jangan mencelah bila aku berkata.
dengar diam-diam sahajalah.

bangkai.

dengar sini perempuan.
kau tu dah tua.
dah ada anak.
apa lagi yang kau mahu?


kau tu dah ada kehidupan.
tapi mengapa kau menagih simpati pada lelaki yang tidak tahu
menghargai perempuan?
apakah hilang kewarasan kau itu?

sayang sekali.

kau tiada otak.
katak bawah tempurung barangkali boleh disamakan.
masyaallah.

jangan di buang bayi itu.
jangan dan jangan.

menyesal sudah.


Monday, May 24, 2010

:sampah!

Posted by tyka dins at 2:13 AM
Reactions: 
2 comments
ouw!


tyka : kak lie, orang baru beli handbag coach dengan purse coach. cantik. beli dekat us. original lah..

kak lie : apelah beli barang sampah..kau ni beli lah gucci ke prada ker..

tyka : sampah kau cakap kak! ayoyo..habis dah duit aku beli coach tuh kak oi..mahal macam celaka tau! sampai hati.

kak lie : coach tuh macam brand2 guess kau tau tak. orang mana pakai dah. ikut fashion lah!

tyka : ala..dah beli..

ouh damn! kakak ku menyebut begitu dan meng-kondem begitu! damn u kakak! aku dah beli kot..ahhhh..takpe2..its ok..aku kumpul beli gucci biar kau cakap kali ni ape pulak..
bengang plak aku..
eee!!!!!
hahahah..

Wednesday, May 19, 2010

: Hati-hati dengan perempuan ini.

Posted by tyka dins at 5:21 PM
Reactions: 
0 comments
terima kasih kerana suka menjaga tepi kain orang.

tempelak sendiri di sembunyikan.

tempelak orang di war-war kan.

kamu itu penagih.

penagih yang tak tahu malu.

menagih simpati,

cinta yang entah bila nya dapat.

sedar.

kamu itu perempuan.

harus jaga maruahnya!

seorang perempuan tahu akan hukum hakam nya.

tapi,

kamu itu.

tidak sedar diri.

lelaki yang ada di sisi kamu itu jantan yang hanya tau ranjang semata-mata!

gila sudahkah kamu?

kamu melayani kerenah dunia ranjangnya dari muda dulu sampai ke usia tua hari ini.

aduh!

kasihan sekali ya.

sisa-sia zaman muda mu dulu sudah lah hitam dan zalim.

kini kamu hitamkan lagi dengan hati kamu yang barangkali sudah telat pekatnya untuk
dihitamkan lagi.

teruskan penghinaan cacian ke atas aku.

disini,

tidak takut untul menegakkan benang yang basah sekalipun!

perjalanan hidup aku dari mula sampai sekarang kamu pandang enteng tapi sedarkah kamu aku sekarang berada di mana.

dan kamu berada di mana.

cukup sudah tohmahan kamu di selatan.

aku di barat tergelak!

tergelak dengan perangai tua mu yang tidak sedar diri.

ingatlah,
lelaki mu itu tidak ada gunanya jikalau dibayangi kisah dulu-duluan bercinta dengan si gadis kecik moleknya itu. dibangga-banggakan.

berulang kali bercerita benda yang sama. tidak mualkah kamu?

apa, hadirnya kamu di situ tidak bermakna kah?

perempuan,
kamu tolong sedar sebelum tuhan memetik suis untuk kiamat.

jangan pernah menganggu bahagia nya rumah yang dipenuhi warna warni sedangkan kamu rumahnya berwarna hitam putih sahaja.

kamu boleh lontarkan saja tohmahan.
aku tepis dengan tenang.

kerana,
aku ada rumah berwarna-warni.

kerana,
aku ada kebahagiaan yang tidak terhingga.

kerana,
aku ada susah dan senang.

dan kamu?
si perempuan.
selamat berada di dunia yang penuh dengan gelap.
selamat bahagia menyumpah aku.
selamat dunia akhirat kamu dengan hendak-nya.

sesungguhnya,
aku tidak akan balas.
kerana,
aku percaya..
tuhan itu masih ada untuk aku.

*perempuan yang tidak tahu menilai harga diri sendiri dan cuba untuk mengemparkan dunia tapi diri sendiri tidak terbela nasib. kasihan.

Saturday, May 15, 2010

Si gemuk.

Posted by tyka dins at 5:11 PM
Reactions: 
2 comments
wah! aku di gelar si gemuk!
yes aku suka. sebab aku ambil masa selama 3tahun untuk seperti ini! haha.
kenapa?
tapi malangnya,
ada benda bila dah membesar ni
susah nak tidur.
susah nak makan.
susah nak pakai baju.
susah segalanya.
so..
bukan nak kurus.
cuma nak pakai seluar dulu2 balik.
suar beli mahal2.
so dah tak muat.
so nak pakai balik.
huahuahuahua.
brape banyak so daa..
haha..
so,mari berjoging!.
sekian.


Monday, May 10, 2010

si tanggang.

Posted by tyka dins at 4:43 PM
Reactions: 
4 comments
Oh dear mama. i love yOu so much.
ika ni si tanggang. ika tau mama.
tapi, ika bersyUkur sangat.
sebab abang, kakak semua kembali normal.
mama. ika selalu mengamuk bila mama bangunkan ika.
ika tak nak gi sekolah. ika cakap sekolah bosan. tak best. tapi, mama sabar jer. pagi2 mama buatkan ika air milo. air milo. air milo.
hari2,ika tak jemu. duit belanja banyak plak tuh.
mama tak kesah sebab ika ni sekolah.mama cakap.

tapi ika tetap marah-marah mama. ika tau ika tanggang ma..
macam2 ika dah buat.

tadi mama nangis. singkap kisah mama masa mama sakit dulu2.
sape jaga mama la apela.
ma,biar lah.abang dah takda jodoh.nak buat macamana.kan.

ma,ika tau ika tanggang. tapi ika beli ubat USANA harga RM294 tuh sebab nak bagi mama tak nak ada penyakit apa-apa. kencing manis mama dah berkurang kan makan ubat tuh? so, cuma lambat sikit je side effect dia..sabar ye mama.?

ubat tuh memang bagus. doktor pun makan ubat tuh tak makan ubat hospital. :)

mama.malas nak kemas2 umah pun takpelah ma.ika redha. mama dah tua.patut mama duk releks. takpelah.ika dah habis belajar dah. mama duk diam2, biar ika buat semua k. mama layan la citer indon mama tuh tau. jangan lupa makan ubat k. ika sayang mama. ika tak mau jadi tanggang.

sebab ika pun nanti jadi mama. so,tak mau semua turun temurun. terima kasih mama. sebab mama bukan jenis mak yang suke membebel. marah memang jauh sekali lah. ika suka. :) hehe. terima kasih sekali lagi mama.




Ni video sambut mak sedunia mama semalam. :)




Ni gambar2 yang sempat di snap.:)

ni abg
ni kakak.
ni mama.


Ni link video aku lawan nyanyi ngan kakak aku. :P



Saturday, May 1, 2010

oh shameEma.:)

Posted by tyka dins at 1:00 AM
Reactions: 
2 comments
selamat dah ko kan.
Alhamdulillah. Besok Nikah. Pagi sangat.Adoi!
Pukul 7 pagi pulak..memang sangat mahu la aku yer nak bangun kan..
heheh..
This week memang subhanallah..
sangat teruk okeh!
ouh!
macam2 keje campus..
macam2 kerenah nak layan anak murid lagi..
dengan terlupe itu ini..
tika...oh tika..
ko memang perempuan busy..
kesian kau..:)

so, shameema,aku tau ko tak takkan baca ni..
tapi,
aku seronok sangat sebab akhirnya betting sape dulu terjawab juga..:)
congrats sham..
so here are some shot yang sempat aku snap2..:)
enjoy!
layannnnn...





Sunday, April 18, 2010

:busy

Posted by tyka dins at 8:20 PM
Reactions: 
1 comments
ya allah ya allah ya allah ya allah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya sangat busy untuk menghadapi Final Year Project saya dan masih ada saki baki yang belum boleh rasa nak merdeka untuk last sem nie..
..
.
.
..

.
..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
doakan aku. amin. :(

Friday, April 2, 2010

Din Beramboi.

Posted by tyka dins at 2:24 AM
Reactions: 
1 comments
.
.
.
.
.
.
.
.
.
This man.
Aku tertarik sgt nak cerita pasal dia,sbb masa buat part time macam biasa dekat zoo sebulan yang lepas,dia tegur aku dlm kedai n dia ckp..

din beramboi:"dik,tandas mana?"..

aku:oh!sebelah ni jer..

din beramboi:oh ya!nampak dah!terima kasih ye..tak nak autograf ke?haha(dia gelakkan aku)

aku:aku wat2 blur..siut betul lah mamat nie dlm ati aku..


dia dtg ngan krew2 dia,n family dia..best2..segerombolan lah org kata..
pas tuh,dpan kedai souvenir aku tuh..ade pokok besar kat depan dataran ismail hutson..dia shoot kat situ..aku ngan kak su n pkerja yang lain dok tengok keletah dia..hahha..kelakar sgt! dia teliti kat pokok besar tuh..dia belek2..ntah ape yg dia belek pakai KANTA dia tuh..haha..pas tuh jerit nama bini dia..MUmmy!!!...kitorang dlm kedai,gelak2 tengok dia..dgn jambul sejemput dia tuh..

tapi,
dia dah takde...
dia dah meninggal dunia dah..
inalillah..
tak tau knape,entri kali ni aku tulis pasal dia..
din beramboi,
itulah the first n the last aku jumpa dia depan2 mata..
even dulu dia tak femes sgt,dia jadi deejay kat ERA FM je terus femes..:)
abg din,
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh abg din yer..
takziah pada keluarga abg din.

:(
speechless~~

kata-kata entri last abg din di TWITTER..

Tanda2 ajal mula2 bahgian kaki berasa kebas2 kemudian bransur2 ke bhgian atas hingga ke nafas dan kluar selamanya.. Aku insaf!

Tak ramai yg dpt bertahan apabila di uji dgn kemewahan & ksenangan Yakni, kekayaan juga sebahagian ujian menuju kehancuran.. Hati2!
Woii beruk suma tido la.. Esok kn nk bangun pagi! Tido k!
(Yang ni,sangat kelakar okeh!abg din..oh abg din..:( )

hilang abg din..legenda pelawak selepas p ramlee..:(

Saturday, March 27, 2010

:sekarang aku nak gelak!

Posted by tyka dins at 12:52 PM
Reactions: 
3 comments
ahahha..bengong ke apa ke mamat nie..
ada bini cantik,ada bini steady,ada bini dah beranak kan untuk dia..
tapi still cari a gurl tah mana2 dia jumpa and tak lawa mcm bini dia sekarang,kurus meleding,and tah ape ntah2..belum jadi menantu dah sibuk panggil mak laki tuh mama..ayoyo..
hahahah..
kelakar2..
laki tuh tak perasan ke yang perempuan tuh tak lawa?nak kata LOW taste tapi dapat bini cantik kira HIGH taste lah kan..
doiyai...
haahhaha..
aku tau nak gelak je sekarang ni..
ya allah berdosanya kutuk orang tapi tuh la hakikat dia..
karma yang terjadi antara sekeliling aku ni..
bukan niat nak menghukum perempuan tuh..
tapi cuma beri pandangan la je kan..
kamu tuh kawan dengan laki orang yang dah beranak ramai..
so lupakan jela hasrat..ramai lagi jantan teruna dalam dunia ni..
kamu si perempuan,
ingatlah..
kamu tu belum terkena lagi bila laki kamu dirampas orang...
apa perasaan kamu bila lelaki kamu dirampas sedangkan kamu sudah ramai anak dengan lelaki kamu?
adoi~~~
tentu sakit hati bukan?
ingatlah,
lelaki ni ada banyak nafsu.
dan kadang2..mereka menggunakan nafsu mereka untuk SAJA-SAJA..
mean SAJA-SAJA tu mcm contoh,diorang memain..diorg bosan..diorg saje nak menggatal..nanti at last,diorg balik pada bini masing2 jugak..menuntut ZAHIR dan BATIN la org kata..hahaha..Ha time tuh bukan kamu si perempuan rugi ke?
so conclusion nya,
carilah lelaki yang betul2 tiada bini,tiada segalanya.TERUNA tang2! hahaha..:)

Thursday, March 18, 2010

:nadiku..

Posted by tyka dins at 2:47 AM
Reactions: 
1 comments
lagu ni best.

penyanyi sabhi saddi. nadiku tajuk dia.

tekan sini..

Saturday, March 13, 2010

: curang

Posted by tyka dins at 7:39 AM
Reactions: 
0 comments
Berdasarkan Kamus Dewan Edisi Ke-4, curang I tidak jujur, tidak lurus (tulus) hati: orang-orang yg munafik senantiasa berhati ~; mencurangi menipu, membohongi, mengakali; kecurangan keadaan curang, ketidakjujuran:

kenapa aku tulis entry nie?aku nak bagitau orang luar kat sana..tolonglah...jgn curang pada pasangan anda..sebabnya padah anda sendiri....dah terhantuk baru lah nak terngadah..

maaf.
aku bukan zalim nak hukum orang curang nie.
tapi bagi aku,words contoh i luv u tuh..deserved utk org tersayang jer!
so takde istilah tuh untuk pmpuan or lelaki lain kot!
demikian semua ni,aku simpulkan..tolong jangan curang.

bila aku kene benda ni..

first : aku tak kan maafkan dia n nak bagi peluang kedua.

second: minta maaf,aku terpaksa zalim.sebab aku dah banyak kali terkena so aku tak nak terkena lagi!

ketiga: tak ada pa ko nak ampunkan semua sebab bagi aku kalo lelaki atau perempuan curang ni,takde pendirian.

keempat : tolonglah jangan menagaku yang kau tuh sayang perempaun or laki kau sbb ko dh boleh nak main2 dengan orang lain..oh please!

kelima : sorry,if aku yang kene..(terkena dh kot)..aku akan ampunkan,maka untuk aku kembali pada-nya minta maaf..pikir sendiri lah k..aku dh malas nak pikir pasal kau..

dan lagu ini aku re-post balik.tolong baca elok2.sekian.

hati yang kau sakiti.
Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus ku tinggalkan dirimu
Karena hatiku selalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


Ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini, kau pergi bersamanya
Ku menangis melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus selalu kau tau akulah hati yang telah kau sakiti

jangan pernah katakan bahawa cinta kau untuk ku okeh! aku sakit!

Wednesday, March 10, 2010

:5 soalan apabila ditanya.

Posted by tyka dins at 2:55 PM
Reactions: 
0 comments
Bila kaya masa dah ada anak2 apa kau mahu buat?

+ aku nak hantar anak-anak aku nanti gi al-amin,pas tuh belajar bahasa cina,pastuh pegi anta School Base,pas tuh malam plak biar aku jadi cikgu Bahasa Melayu diorg.haha.

Bila kau rasa hidup kau dah tak bererti apa pulak kau nak buat?

+ kau jangan tanya soalan bodoh la..sebab aku tak pernah rasa hidup aku tak bererti..sebab aku dah macam2 sgt aku lalu..so,aku bersedia tempuh apapun yang cuba halang untuk aku jadi lebih tenang lepas2 ni. ;)

Bila kau rasa cinta kau tuh bermakna sangat,macamna nak percaya?

+ Aku belajar kenal cinta sejak dari sekolah lagi..cinta monyet ke ape ke..tapi ade satu cinta yang datang kat hati aku sampai sekarang aku tak ley nak buang..entahla..tapi aku tak nafikan,aku banyak makan hati bila aku bercinta dulu2..haha..apa boleh buat..paling aku tak suka,ada satu mamat ni,dia cakap dia takda komitmen nak bercinta..huh! bagi aku,aku time tuh kecik sgt,so aku redha jela..bila skunk aku pikir2 balik,MACAM KAU TUH BAGUS sgt jer..:)

Bila mak kau dah takda?


+ ya allah,dia sumber inspirasi aku.bukan takat mak je,,dia lah segala2nya untuk aku..aku tak tau lah hidup aku kalo takde dia..even if lah kalo ada teman hidup pun time tuh,tak sama bile mak aku teman kan aku selama 20lebey tahun nie..;(

Bila kau rasa orang menyampah dengan kau?

+ hey hey hey..aku dah tak kesah la sgt kot..sebabnyer,biarlah orang tuh nak rase ape ngan aku..as long as aku tau ape yang aku tuturkan apabila bercakap..sbb,aku amalkan benda ni.."buat baik berpada2,buat jahat jgn sesekali.sbb tuhan bayar CASH sekarang..so,aku tak perlu risau.

sekarang plak aku tanya kau plak soklan,asyik aku jawab kau je kan cik soalan.


cik soalan,tolonglah jangan tanya2 benda2 ni pada aku..sebab aku tak nak pikir benda2 nie..tujuan aku hidup sbg hamba allah dlm dunia ni,banyak benda2 lain yang boleh fikir dr ko tanya aku soalan2 mcm ni wahai cik soalan..so,keet quiet and mind own ur business k. chill~~

Tuesday, March 2, 2010

: Ada bisnes baru

Posted by tyka dins at 11:01 PM
Reactions: 
0 comments







1 Login FACEBOOK dapat duit rm100 - rm1000 hari-hari ;)

2 Sangat mudah.

3 Bukan sistem piramid.

4 Bukan sistem MLM.

5 Tak cekik darah sebab modal hanya rm100.

6 Tunggu apa lagi?

: I Hate I Love

Posted by tyka dins at 10:39 PM
Reactions: 
1 comments
I hate you when you're LYING
I hate you when you're BLUFFING
I hate you when you get me ANGRY

and even when you make me
CRY
I hate you when you didnt call
and also hate you when you're FORGET ME

But,the most important thing
Although I hate you,
I still can love you.

Saturday, February 27, 2010

:Hati yang kau sakiti.

Posted by tyka dins at 1:06 AM
Reactions: 
0 comments
*Jangan kau pernah mimpi untuk aku kahwin dengan kau.sekian.

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus ku tinggalkan dirimu
Karena hatiku selalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

Reff :
Ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini, kau pergi bersamanya
Ku menangis melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus selalu kau tau akulah hati yang telah kau sakiti

Thursday, February 11, 2010

:do not pity to her please.but please pray for her "sembuh".

Posted by tyka dins at 8:51 PM
Reactions: 
2 comments
http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Tuesday/Ratu/20100209085724/Article

atas ni address utk anak buah aku yg sgt comel nak mati.
tapi dia kne pyakit yg tak dpt nak dielakkan..
ni kerja tuhan..
so kite hanya pasrah dan ikhtiar utk cari segala pneawar..
akan tetapi,
penyakit ini TIDAK BERJANGKIT.dan ianya bukan penyakit yang sikit2 geli la apela..
tolonglah jadi aware sikit boley tak?
kamu juga satu hari nanti punyai anak..dan jangan menghina anak orang lain sedangkan kita tak tahu anak kita nanti macam mana..
itu semua ketentuan yang maha esa..
kita hanya mampu berdoa untuk menghindarkan segala musibah..
tapi bila dapat satu musibah,kita hanya boleh berdoa untuk meredakan nya bukan untuk mengeluh.
jadi CONCLUSION nya,
jadi lah insan yang berguna sikit dan taat kepada Allah.:)
wassalam.

Friday, February 5, 2010

:kerenah siapa yah? hehe.:)

Posted by tyka dins at 6:52 PM
Reactions: 
0 comments
Bila boss tiada di pejabat :
Bila boss panggil :
Bila kena hadiri mesyuarat :
Bila waktu rehat :
Bila dapat projek baru dari boss :
Bila tengah cari idea untuk projek baru :
Bila projek yang boss bagi susah nak buat :
Bila otak jam... :
Bila 'client' banyak cerita dan berlagak pandai :
Bila 'client' tukar fikiran saat akhir :
Bila boss suruh kerja lebih masa (OT) :
Boss suruh datang pejabat waktu cuti ada projek 'urgent' :
Bila dah terbuat silap pada projek yang boss bagi :
Bila projek disiapkan dengan jayanya :
Bila projek gagal :
Bila dapat gaji : HAPPENING
 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos