Friday, April 2, 2010

Din Beramboi.

Posted by tyka dins at 2:24 AM
Reactions: 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
This man.
Aku tertarik sgt nak cerita pasal dia,sbb masa buat part time macam biasa dekat zoo sebulan yang lepas,dia tegur aku dlm kedai n dia ckp..

din beramboi:"dik,tandas mana?"..

aku:oh!sebelah ni jer..

din beramboi:oh ya!nampak dah!terima kasih ye..tak nak autograf ke?haha(dia gelakkan aku)

aku:aku wat2 blur..siut betul lah mamat nie dlm ati aku..


dia dtg ngan krew2 dia,n family dia..best2..segerombolan lah org kata..
pas tuh,dpan kedai souvenir aku tuh..ade pokok besar kat depan dataran ismail hutson..dia shoot kat situ..aku ngan kak su n pkerja yang lain dok tengok keletah dia..hahha..kelakar sgt! dia teliti kat pokok besar tuh..dia belek2..ntah ape yg dia belek pakai KANTA dia tuh..haha..pas tuh jerit nama bini dia..MUmmy!!!...kitorang dlm kedai,gelak2 tengok dia..dgn jambul sejemput dia tuh..

tapi,
dia dah takde...
dia dah meninggal dunia dah..
inalillah..
tak tau knape,entri kali ni aku tulis pasal dia..
din beramboi,
itulah the first n the last aku jumpa dia depan2 mata..
even dulu dia tak femes sgt,dia jadi deejay kat ERA FM je terus femes..:)
abg din,
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh abg din yer..
takziah pada keluarga abg din.

:(
speechless~~

kata-kata entri last abg din di TWITTER..

Tanda2 ajal mula2 bahgian kaki berasa kebas2 kemudian bransur2 ke bhgian atas hingga ke nafas dan kluar selamanya.. Aku insaf!

Tak ramai yg dpt bertahan apabila di uji dgn kemewahan & ksenangan Yakni, kekayaan juga sebahagian ujian menuju kehancuran.. Hati2!
Woii beruk suma tido la.. Esok kn nk bangun pagi! Tido k!
(Yang ni,sangat kelakar okeh!abg din..oh abg din..:( )

hilang abg din..legenda pelawak selepas p ramlee..:(

1 comments:

m ! s z c a y a h on April 2, 2010 at 10:26 AM said...

we lost a very good comedian, al-fatihah .

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos