Friday, August 24, 2012

mulut kampung.

Posted by tyka dins at 5:45 AM
Reactions: 
1 comments

tak perlu canang cerita pada telinga aku.
tau adab jaga hati dan perasaan orang?
mak ayah kamu tak pernah ajar?
come here i teach you.
bagi salam sebelum tu.
assalamualaikum.
tanya khabar sihat ke tak.
agak2 benda tu boleh kecil kan hati dan prasaan orang, simpan saja dalam hati.
tak perlu nak bercerita.
bagus betul mulut kau.
jangan berlagak mulia sangat depan aku.
aku tau tahap mulia ko sampai mana.
orang kalau mulia, dia cool.
tak gopoh macam kau.
sengal.
come on,
dia sekarang kaya ke bahagia ke divorce ke.
and s0?
do i have to care?
no need.
so just back off!
no need to be pelakon.
tiada piala untuk orang macam kau.
dasar mulut kampung.
culture shock seriously.

Monday, August 6, 2012

Kuasa tuhan, who know's right ?

Posted by tyka dins at 9:51 AM
Reactions: 
1 comments
Berita gembira.
Berita gembira.
Sini.
Sini.
Kata orang,
mulut kalau lancang tuhan akan balas.
Memang benar.

Mulut kau tak ubah persis ular yang sangat cantik tapi sayang kau ular.
Jika kau bukan ular, aku kategorikan kau rupawan.
serius.

Tolak tepi yang itu.
Sini,
aku mahu khabar.
Kata orang moden,
"Untungla".
Kenapa?
Bagusla.
Anak kau bakal perempuan.
Anak aku bakal lelaki.
Tanda apakah itu?

Tanda sumpah berbalik.

Akan aku pastikan,
Jejaknya aku selepas bulan itu,
akan aku jauhkan semua spesis manusia yang ada disitu.
Minta simpang.
Takut terkenan pula.

Astaghfirullahalazim.

Simpang.
Simpang.

Kuasa tuhan, who know's right ?


Sunday, August 5, 2012

Time tacih!

Posted by tyka dins at 5:40 AM
Reactions: 
0 comments

Time tacih suamiku yg ensem!

Friday, August 3, 2012

Terima kasih

Posted by tyka dins at 4:03 PM
Reactions: 
0 comments

Hari ini,
Aku nak ucap pada kau terima kasih beribu million.
Sebab kau.
Aku suka matematik.
Benda paling aku benci..benda paling aku fedup.
Matematik.
Dari aku selalu fail, kau buat aku jadi excellent.

Alhamdulillah.

Sekarang aku jadi cikgu matematik.
Ajar budak tuisyen. Form 5. Bukan calang2 student.

Penat.
Tapi
Start dari tu,
Aku pandai main sudoku.
Berbuku-buku tanpa jemu aku habiskan.
Orang kata bosan game matematik ni.
Bagi aku tidak.

Terima kasih sekali lagi.

Aku bangga. Aku bangga. Aku bangga.

Bila lepak ramai2, aku jadi pengira resit.
Sebab aku kira laju.
Semua sebab aku suke matematik.

Pada kau.
Terima kasih berjuta million.
Syukur.
Pengajaran kau pada aku tentang matematik,
Buat aku kerja kira cukai sekarang.
Hahaha.

Alhamdulillah.

Pada kau,
Universiti islam antarabangsa sangat gah untuk aku.
Benda mustahil tak semestinya akan jadi mustahil selamanya.

;)

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos