Tuesday, December 27, 2011

Gemuk + Obesiti = Aku

Posted by tyka dins at 8:35 AM
Reactions: 
0 comments

No need to explain panjang2 * sengau2 ala2 chef wan.
Ok aku tahu aku gemuk gedempol.
walaupun baju size M muat lagi. Lalalalala.

aRGHHHHHhhhhhhhhhh !
Ba*I !

Dah aku obes. wuwuwuwwu

Kurang Ajar !

Posted by tyka dins at 1:42 AM
Reactions: 
0 comments
Kau rasa kau hebat
 bila tayang kereta kau ?

Kau rasa kau hebat
Bila  bercerita kau arif tentang agama ?

Kau rasa kau hebat
Bila cuba memutar belit fakta ?

Kau rasa kau hebat 
Bila kau baran dengan penjamin syurga kau ?

Adakah kau rasa kau hebat ?

Dengar sini,

Bila bercerita,
Tolak tepi kau cukup 5 waktu,
Tolak tepi kau ada kertas ,
Tolak tepi kau cukup sempurna,

Kalau adab kau takda !

Kurang ajar. kasihan kau !

Wednesday, December 21, 2011

Duit Kertas Baru - RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 dan RM100

Posted by tyka dins at 9:02 PM
Reactions: 
2 comments
Pembaharuan duit kertas kita iaitu MALAYSIA not malingsia yah ! Sebut betul2 M A L A Y S I A ! Akan muncul Julai 2012 tahun depan !

Let see ..

Tada !!!



Famous ahhkak ! Wah. Bukan saya yang bergaya dengan duit itu tapi ahkkaakk dipaksa paksa ke ? untuk bergambar dengan duit baru. Famoussss ahkakk ! #Untunglaaaaaaaa

Duit rm20 tuh dah lama dah takda kan ? Dulu warna coklat celup-celup, sekrang orangesss gitouuu ! Kelasss kau maria !

Ngeee :) Ok sudah .

Sunday, December 11, 2011

Kelassssss Kau maria !

Posted by tyka dins at 12:50 PM
Reactions: 
2 comments
Jom blogwalking !

Tinggalkan urL, and i will follow u . Heh .

Pada yang rasa -> i will follow u<-  punya tagLine ni macam sampah, tak suka or whatever,
please, kami yang blogwalking tak paksa. Rasa nak follow, tinggalkan jejak. That all.

I will folloowwww uu !!! Bak kata DiGi.

 So sweet ! Heh





   

Bantuan Kerajaan RM500: Syarat-syarat nya.

Posted by tyka dins at 4:54 AM
Reactions: 
0 comments
PERATURAN

Semua ruangan yang berkaitan perlu diisi dengan HURUF BESAR dengan menggunakan pen. Maklumat perlu diisi dalam Bahasa Malaysia.

Borang yang telah diisi dengan lengkap dan teratur boleh dihantar ke Jabatan Pembangunan Persekutuan, sekolah-sekolah terpilih, cawangan LHDNM yang berdekatan atau kaunter LHDNM yang disediakan.

Individu Yang Layak

Warganegara Malaysia;

Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3000 ke bawah;

Berkahwin;

Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan;

Bujang yang mempunyai tanggungan (dalam rumah yang sama)

Warga emas (berumur 60 tahun ke atas) yang sebatang kara dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3000 ke bawah;

Sila kemukakan salinan;

MyKad / Kad Polis / Kad Tentera

Penyata / Slip gaji terkini bagi pemohon yang menerima gaji sahaja

Waris dan wakil adalah tidak dibenarkan untuk menuntut bayaran bagi pihak pemohon.

Borang permohonan boleh di dapati secara PERCUMA mulai Sabtu bersamaan 10 Disember 2011 di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan (seperti Jabatan Kebajikan Masyarakat, sekolah dll). 
Borang ini juga boleh dimuat turun di laman web kementerian kewangan www.treasury.gov.my mulai esok.

Satu talian hotline bagi menjawab persoalan dan memberi penjelasan mengenai pelaksanaan Bantuan Tunai RM500 - Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, YAB. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak pada 7 Oktober 2011 yang lalu telah disediakan seperti berikut:

Talian hotline : 1-800-222-500 (Bebas Tol)

Waktu operasi : 9.00 pagi hingga 5.00 petang (hari bekerja)

Bilik Operasi Bajet
Aras 10, Blok Tengah
Kompleks Kementerian Kewangan Malaysia
1-800-222-500 (Hotline)
03-8882 3786 (Faks) Sumber dari MOF & LHDN.




   

Friday, December 9, 2011

BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN

Posted by tyka dins at 7:07 PM
Reactions: 
10 comments





Hai ben. Eh silap ASSALAM Ben ! nama sangat CLassss ! :)

Cik ben, menyuruh sesiapa yang berminat untuk join contest beliau. ni : BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN . Jadi, pada sesiapa yang berminat dan tak minat boleh lah mengisi masa lapang ya :)

Cik ben tanya : Sila jelaskan kenapa blog anda tu lain dari yang lain.. Tang mana lainnya ? Tang mana bestnya ?? Haaa.. Dalam 100 patah perkataan ..

Cik tyka jawab :

                   Tang 1st, cuma apa yang hati rasa, tyka taip. Ikut jari jugak. Kalau jari malas nak taip. Mula la merapu meraban. Hahah .

                  Tang 2nd, isu semasa. Tetiba EMO gilerr nak tulis pasal isu semasa, mulala jari rajin menaip. Lagi2, kalo citer mak2 pergi satu table gosip2 kan,  Kelasss kau jah ! Hahaha . saya bukan kaki gosip! tertiber  yang orang COP KO MELODI BERGERAK TUH APAA !!! tyka oo tyka....
                        
                   Tang 3rd, blog tyka memang boring. Sebab apa ? Nak tau kenapa boring, tanya hati sekarang,BORING KAN ? hahahaha ok dah habis.

                                                                  babai.








   

Ombak rindu.

Posted by tyka dins at 6:50 PM
Reactions: 
1 comments
Ya, kita tahu kita tulis entri ni agak TERlambat. Walhal, dah tengok cerita ni seminggu yang lalu. TIPU lah seminggu. ok 5hari yang lalu. Heh

Overall, memang cerita ni ada kekuatan sendiri nya. Cerita ni memang tak sama ending part dia macam NOVEL yang sebenar, BUT, nama pun adaptasi So, tak yah tiru bulat2 pun takpa kan ?

First sekali kita nak cerita sikit ada part-part yang syahdu.

SEBELUM tu, pada anak dara, maybe cerita ni belum betul-betul menusuk ke kalbu rasanya, sebab cerita ni, kalo feeling mak2, baru berkesan sekesannye kot ! AHAHA . damn

First part yang ni  : Pernikahan Hariz and Izzah !




Ha, pada yang nikah kat thailand tuh, memang KELASSSS terasa masa kat sini kan ? HAHAHA. bukan aku
Walaupun macam HINA sangat kawen kat sini, tapi HALAL kan ? Tak dosa kan ? Cuma restu ayah bonda je la kot. OK restu tak  penting ya kawan-kawan  =.="



Second part yang ini : Scene Merajuk duk tepi laut



This one,dah kene tampar, dah kene tolak sampai tergolek-golek golek dan tergolek dalam toilet sebab si Hariz tak kasi Izzah ngandung, dup dap dup dap, sampai pengsan last2 Izzah kata dia PERIOD. damn ! MALU TAK ? MALU TAK ? lain kali, kalau ada JANTAN yang KAKI PUKUL bini tu, elok2 sikit eprangai. HARGAI ISTERI ANDA. euw


Yang ke-3 :  Panas !


Part orang kata ni lah kita cakap SO SWEET. macam aaaa UNTUNGGLAAAA..hehe, tapi HAIP ! kita ada agama, tak mau buat macam ni ya kawan-kawan yang belum kawen tuh ! bukan dosa dah, tapi maksiat. yang dah kawen takpe :) * Kalau yang melakonkan watak macam ni, i no komen, i bukan tuhan nak judge sewenang2 dosa orang :)




part LAST LAST LAST :


 ini sangat shit sweet !




HAHAHAHAHAHA. walaupun kita man u, tapi ini KELAKAR ! hahahaha credit sapa yang edit ! :)


Apa pun, ombak rindu, syabas kerana berjaya kutip berjuta-juta. #UNTUNG LAAA





  
 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos