Thursday, October 21, 2010

Sembilan jahanam .

Posted by tyka dins at 11:00 AM
Reactions: 
2 comments
Oke . Sembilan jahanam mean Sembilan orang anak , yang tak mampu nak jaga emak nya SEORANG oke ! Masyallah . Mintak simpang . Please please .

Apa susah sangat ke nak jaga mak ?
Aku marah betul la . Nak cakap busy , aku pun busy ! Nak cakap ada anak ? Habis mak kau dulu takda anak ke ? Macamana plak dia jaga kau ? Nak bercakap pakai otak ! Lain la kalau mak kau dulu - dulu tak betul . So , aku no komen for that .

Oke . Aku muda lagi .
Muda - muda aku , aku pandai manage diri aku sendiri tanpa bantuan orang lain pun .
Admit it .

Oke . Sebab aku paling anak last .
Bukan reason anak last nak kene mengalah dalam semua bab !
Kadang-kadang yang tua pun ada jugak salah ! KAN ?


Aku sangat bertuah kerana tuhan pilih aku untuk sentiasa duduk dengan mak aku dari aku lahir sampai lah sekarang 21 tahun . Ya . SENTIASA oke .

Aku celik mata dari tidur , nampak mama .
Aku balik dari kerja , nampak mama .
Nak tidur masuk bilik , nampak mama .
Aku suka !

Ya , memang aku tak kasi mama keluar rumah tanpa bagitau aku . *Kecuali keluar dengan anak2 dia *
Sebab :- 1) Lets say dia gi kedai , if dia terjatuh ke apa . Aku tau ?
2) Kalau dia hilang . Aku yang jadi gila . Cant live without her .

Jadi , tak kesah la kalo orang luar sana yang ada mak ke ayah ke . Kalau dah busy sangat pun , jangan lupa jenguk mak ayah yer . Sebab , bila diorang dah takda jangan nak sebok2 nangis ke ape . Menyampah plak kan .

Pada anak ,
if takda duit nak hulur kat mak tiap-tiap bulan , *macam mak hulur anak-anak tiap-tiap hari bagi duit belanja suruh gi sekolah * ,
jenguk - jenguk la sikit . Bukan apa , kita tak tau hayat dia sampai bila .
Dia lah satu-satunye mak kita .
*Aku lebih kan cerita pasal mak ni bukan apa , aku takda ayah ! *


Buruk buruk mak kita pun , dia tetap MAK oke !

Pada aku ,
Aku memang bukan anak yang baik mungkin .
Cuma , aku cuba yang termampu jaga mak .
Aku tau , kamu semua pandang remeh pada aku .
Takpa .
Aku tak kesah .
Dah biasa orang kondem aku .
Dari sekolah sampai sekarang ni .
Mungkin ,
Aku tak buat ibadah dengan sempurna ,
Aku tak kaya ,
Aku tak pandai sampai nak amik degree ke master ke phd ke kan ,
Aku tak pikir masa depan , korang kata . AKu tak kata . Mungkin .

Tapi aku nak ingat kan ,
benda benda tu semua tak penting bagi aku . Jangan risau , aku takkan susahkan family aku pun . Aku cari rezeki dengan gaya aku sendiri .
sebab benda benda tu semua bila kita masuk dalam kubur , semua kita tinggalkan .
Yang penting ,
aku nampak mak depan mata .
aku nampak dia makan .
aku nampak dia sehat .
aku nampak dia tengok INDON hari2 .
aku nampak dia jalan dalam rumah .
aku nampak semua .
aku bahagia oke !
:)

mama , ika sayang , kasih kat mama ! tuhan je yang tau ma . Lantak la orang nak cakap apa . Ika tak kesah . Heh .

Pada sembilan jahanam , Metro hari ini .
Please ,
bertaubat lah kau !
sebelum kau dilaknat tuhan !
Wallahualam .


















*kadang2 tyka dins ni nak emo je bila nak period. hahahahaha . :)




Monday, October 18, 2010

Cerita hari itu .

Posted by tyka dins at 10:42 AM
Reactions: 
3 comments
Cerita hari itu .

Hari jadi Nurul Hanisah . Happy beranak yo ! I love u so much . ;)

Hmm . Cerita hari itu . Banyak cerita .

Dipendekkan .

Biar gambar sahaja bercerita .

Aku ?

Malas mahu bercerita .








Sekian .








Friday, October 15, 2010

Jangan bersedih lagi . By Anuar Zain .

Posted by tyka dins at 4:26 PM
Reactions: 
1 comments
Kekasihku

Jangan bersedih lagi

Keringkanlah titisan air mata di pipi(mu)

Kekasihku

Tabahkan hatimu

Sekalipun tak pernah terduga

Halangan yang melanda

Melenyapkan

Impian bersama

Jangan dikesali

Atas apa yang terjadi

Mungkin rahmat sebaliknya

Membuahkan bahagia

Kekasihku

Aku tahu

Kita sama saling percaya

Tidak pernah

Ada dusta

Kasih antara kita

Jangan berduka (kekasihku)

Jangan berdendam pada sesiapa

Bersabarlah

Menerima

Segala-galanya dengan redha

( bridge )
Mungkin suatu hari

Kita akan bersama lagi

Aku masih mengharap

Segalanya kan

Berulang semula


( korus )
Kekasihku

Aku tahu
Kita sama saling percaya

Tidak pernah

Ada dusta

Kasih antara kita

Jangan berduka (kekasihku)

Jangan berdendam pada sesiapa

Bersabarlah

Menerima

Segala-galanya dengan redha




Hmm . Cuma aku perlu duduk dan berfikir . Entah la .
Flow hidup makin membesar buat menjadikan manusia tuh berubah - ubah .
Macam - macam kot jadi . Aduh . Letih la .
Nak jaga hati semua orang .
Manusia ini bukan patung .
Manusia ini bukan binatang .
Yang kau senang perkotak -katikkan .
Manusia ini punya perasaan .
Kasihan kan manusia ini .
Jadi ,
* Kepada aku ,
Lagu ini untuk kau tyka .

Thursday, October 7, 2010

Just tired of being me .

Posted by tyka dins at 10:33 AM
Reactions: 
0 comments







cerita aku seakan penghujung .

















Wanita yang kau pilih .

Posted by tyka dins at 10:20 AM
Reactions: 
0 comments
Wanita yang kau pilih


Untuk jadi kekasihmu


Dan kau pun tlah aku minta


Setia sepertiku


Aku percaya penuh


Kau kan buatku bahagia


Karna cinta tercipta


Datangnya dari dalam hatiku


Kau jadikan aku ini .

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos