Thursday, January 28, 2010

:you got me.

Posted by tyka dins at 9:06 AM
Reactions: 
0 comments
suddenly,dis song mcm best jer.balik2 dr barbeque tuh..aku pasang kuat2..wohaha.lantak la..my car kot! so,suke ati aku lah aku nk pasang kuat2..tak buat bising pun..hehe..
.nagahaha...gedik sket bley?hahaha..



You're stuck on me and my laughin' eyes
I can't pretend though i try to hide
I like you, I like you
I think I felt my heart skip a beat
I'm standin' here and I can't hardly breathe
You got me, yeah
You got me

The way you take my hand is just so sweet
And that crooked smile of yours it knocks me off my feet

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
It's everything that I've been dreaming of
I give up, I give in, I let go, let's begin
'Cuz no matter what I do,
Oh (oh), my heart is filled with you

I can't imagine what it'd be like
Livin' each day in this life Without you, without you
One look from you I know you understand
This mess we're in you know is just so out of hand.

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
It's everything that I've been dreamin' of
I give up, I give in, I let go, let's begin
'Cuz no matter what I do,
Oh (oh) my heart is filled with you

I hope we always feel this way (I know we will)
And in my heart I know that you will always stay

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
I give up, I give in, I let go, let's begin
'Cuz no matter what I do...

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
(It's everything that I've been dreaming of)
I give up, I give in, I let go, let's begin
'Cuz no matter what I do,
Oh (oh), my heart is filled with you

Oh (oh)...
You got me, you got me
Oh (oh), Oh (oh)...
You got me. You got me.


:Barbeque yang sedap.

Posted by tyka dins at 8:42 AM
Reactions: 
0 comments
Ala dino,ramuan yang kamu kasi kat aku aku tertinggal lah kertas tuh..alamak..sedey jap* hehe..
no,nnt aku minx lagi ek..aku tertinggallah la ramuan tuh..sorry..*
bangun pagi2,pas tuh bukak computer..hahah..pas tuh dengan tak gi cluz nyer..weh! nape sangat malas ni weh!..
adoyai..
ini adalah antara gambar2 yang sempat di curi..:)
barbeque,ayam memang sedap! rencah semua cukup rase!. terbaik lah dino!













banyak lg pix sbenarnye..but this three pun enough lah! ayam tuh yg penting..aku rase marvelous!!! weyh,tolong lah buat lagi...hehehe...

Thursday, January 21, 2010

:about fashion.

Posted by tyka dins at 8:12 PM
Reactions: 
0 comments
fashion?
we all love fashion?
those sometime willing to do anything for fashion.whoah!
most people like to dress up like an artist or whatsoever..
for me,its good for your personal appearance..hmm,not much i know about fashion..but as long as people feel not to "menjolok mata" when im wearing any fashion...sometime too oldies..hahah i admit that.hahah...*bongok la kau ni ika*..
im addict into this brand.TED BAKER london made.dunno why.but its look adorable to me.yes.n i have one.my lovely bro gave to me.hahaha..abg,u GAVE to me kan?hehe..but sayang nak pakai..*
cuz that one terlampau qute..hehe..
ayo tyka,u sampai sini mana u punye english ha?haha..bahasa rojak is bad ok!
hahaha..
back to the Ted Baker just now,in Malaysia i think the Ted Baker's Shop is around Pavilion.I guess so.Dont know if the shop already open or not open yet..but you all must have a look their stuff n the price quite reasonable..har har har..
and one more brand that i love lately is Coach.Why i dunno.*Selera macam orang kaya* haha..
hope that Cik Mariana Alias will confirm as well to go US on this June yah! Nak Coach Nak Coach! hehe...
So guys,any fashion would you like to share with me?
sigh*
tyka dins

:a sad story.renung-renungkan & selamat beramal..:)

Posted by tyka dins at 12:02 AM
Reactions: 
0 comments
Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja.

Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun.

Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibuk bekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci. Bermainlah dia sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupun memetik bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya.

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya.Ya…kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas.Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik. Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "Siapa punya kerja ni?" Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar.

Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya. Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan

"Tak tahu… !" "Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?" herdik si isteri lagi. Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik.

Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.. cantik kan !" katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu. Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan. Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu Cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.

Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya.

Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik. Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.

Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air. Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak. Pembantu rumah mengadu. "Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara siibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah."Ita demam… " jawap pembantunya ringkas.

"Bagi minum panadol tu," balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas.

"Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap" kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius.

Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

"Tiada pilihan.." katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu teruk.
"Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku kebawah" kata doktor.

Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu.Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran
pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat kedua-dua tangannya berbalut putih. Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis.

Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata.

"Abah.. Mama… Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama." katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

"Ita juga sayang Kak Narti.." katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

"Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi," katanya bertalu-talu. Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya.

Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya.

Sumber : Mastika Mei 2004

Wednesday, January 20, 2010

:ketandusan idea.

Posted by tyka dins at 11:04 PM
Reactions: 
0 comments
hey hey..setelah sepenggal aku off kan blog ni..rindu pulak nak menulis..haish.
kerana kicik punye hal la aku terpaksa off kan blog ni..like peribahasa :"kerana nila setitik,habis satu susu rosak..": ha mcm tuh la bunyik nyer..(*saya adalah cikgu BM yang bertauliah..tapi ni ke gaya menulis..ahhaha)
banyak sangat yang best2 sepanjang sepenggal aku off blog ni..nak diceritakan satu2..payah ler..but pe yang terlintas i write on je lah k.:)
kali ni this blog takkan ade gosip2 cerita minah2 ke mamat2 ke cuz benda tuh private so wat pe nak cerita ngan orang sekeliling ryte? bak kata sis ni.."ika kan melodi bergerak.." wahahaha..siut je sis..but its ok..aku terima dgn redha2 nyer..mana lah aku tau aku jadi mcm nie..sbb bnda yg aku tau aku btau la..tak tau aku diam jer..nasib la kalo kamu semua cerita aku nyelah sbb aku tau..heeh..http://users.dakotacom.net/%7Etrish/peachies-collection/peach-files/bugs/butterflypink.gif

so,this is the first entry dat im gonna to ryte..soon any free time aku update lg lah k.:)
tyka dins..

Friday, January 8, 2010

Hamster

Posted by tyka dins at 6:14 PM
Reactions: 
0 comments
 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos