Thursday, October 21, 2010

Sembilan jahanam .

Posted by tyka dins at 11:00 AM
Reactions: 
Oke . Sembilan jahanam mean Sembilan orang anak , yang tak mampu nak jaga emak nya SEORANG oke ! Masyallah . Mintak simpang . Please please .

Apa susah sangat ke nak jaga mak ?
Aku marah betul la . Nak cakap busy , aku pun busy ! Nak cakap ada anak ? Habis mak kau dulu takda anak ke ? Macamana plak dia jaga kau ? Nak bercakap pakai otak ! Lain la kalau mak kau dulu - dulu tak betul . So , aku no komen for that .

Oke . Aku muda lagi .
Muda - muda aku , aku pandai manage diri aku sendiri tanpa bantuan orang lain pun .
Admit it .

Oke . Sebab aku paling anak last .
Bukan reason anak last nak kene mengalah dalam semua bab !
Kadang-kadang yang tua pun ada jugak salah ! KAN ?


Aku sangat bertuah kerana tuhan pilih aku untuk sentiasa duduk dengan mak aku dari aku lahir sampai lah sekarang 21 tahun . Ya . SENTIASA oke .

Aku celik mata dari tidur , nampak mama .
Aku balik dari kerja , nampak mama .
Nak tidur masuk bilik , nampak mama .
Aku suka !

Ya , memang aku tak kasi mama keluar rumah tanpa bagitau aku . *Kecuali keluar dengan anak2 dia *
Sebab :- 1) Lets say dia gi kedai , if dia terjatuh ke apa . Aku tau ?
2) Kalau dia hilang . Aku yang jadi gila . Cant live without her .

Jadi , tak kesah la kalo orang luar sana yang ada mak ke ayah ke . Kalau dah busy sangat pun , jangan lupa jenguk mak ayah yer . Sebab , bila diorang dah takda jangan nak sebok2 nangis ke ape . Menyampah plak kan .

Pada anak ,
if takda duit nak hulur kat mak tiap-tiap bulan , *macam mak hulur anak-anak tiap-tiap hari bagi duit belanja suruh gi sekolah * ,
jenguk - jenguk la sikit . Bukan apa , kita tak tau hayat dia sampai bila .
Dia lah satu-satunye mak kita .
*Aku lebih kan cerita pasal mak ni bukan apa , aku takda ayah ! *


Buruk buruk mak kita pun , dia tetap MAK oke !

Pada aku ,
Aku memang bukan anak yang baik mungkin .
Cuma , aku cuba yang termampu jaga mak .
Aku tau , kamu semua pandang remeh pada aku .
Takpa .
Aku tak kesah .
Dah biasa orang kondem aku .
Dari sekolah sampai sekarang ni .
Mungkin ,
Aku tak buat ibadah dengan sempurna ,
Aku tak kaya ,
Aku tak pandai sampai nak amik degree ke master ke phd ke kan ,
Aku tak pikir masa depan , korang kata . AKu tak kata . Mungkin .

Tapi aku nak ingat kan ,
benda benda tu semua tak penting bagi aku . Jangan risau , aku takkan susahkan family aku pun . Aku cari rezeki dengan gaya aku sendiri .
sebab benda benda tu semua bila kita masuk dalam kubur , semua kita tinggalkan .
Yang penting ,
aku nampak mak depan mata .
aku nampak dia makan .
aku nampak dia sehat .
aku nampak dia tengok INDON hari2 .
aku nampak dia jalan dalam rumah .
aku nampak semua .
aku bahagia oke !
:)

mama , ika sayang , kasih kat mama ! tuhan je yang tau ma . Lantak la orang nak cakap apa . Ika tak kesah . Heh .

Pada sembilan jahanam , Metro hari ini .
Please ,
bertaubat lah kau !
sebelum kau dilaknat tuhan !
Wallahualam .


















*kadang2 tyka dins ni nak emo je bila nak period. hahahahaha . :)




2 comments:

PDM on October 24, 2010 at 3:24 AM said...

ko dah mandi wajib belum? (soalan mauttt!)

tyka dins on October 27, 2010 at 12:52 AM said...

dah weyh dah .. hahaha .

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos