Tuesday, January 25, 2011

Syurga di bawah telapak kaki ibu.

Posted by tyka dins at 12:16 PM
Reactions: 
0 comments
Sejahat-jahat ibu kita,
dia tetap ibu kita.

Walhal kisah silamnya naif,
dia tetap ibu kita.

Demikian dia zalim,
dia tetap ibu kita.

Kita tidak boleh menyangkalnya.
Sudah termaktub di dalam ajaran agama.

Kerana,

Syurga di bawah telapak kaki ibu.
Muktamad.





Sunday, January 23, 2011

Hari itu v2

Posted by tyka dins at 12:17 PM
Reactions: 
0 comments
Aku harapkan hari itu nanti sesuatu yang simple tapi sempurna.


p/s : Merepek di tengahri :) *sigh

Wednesday, January 19, 2011

Pre-weds Ayie & Shima.

Posted by tyka dins at 4:18 PM
Reactions: 
0 comments
Tak berapa nak pre-weds sangat sebab macam last minit dapat call.
DSLR pun tinggal 2 Bar.
So amik yang mana sempat.
Tapi belum siap.
Ini preview sahaja dahulu.
Selebihnya, Tunggu ya. :)

Perasan cantik

Posted by tyka dins at 3:52 PM
Reactions: 
0 comments



Cantik tak semestinya untuk perempuan. Tetapi juga untuk lelaki.
Untuk Maknyah, Gay, Lesbian dan sejenisnya. Jangan Lupa.
Tapi bila dah PERASAN cantik, susah la.

Aduh.


Lagi - lagi, bila orang@manusia komen, " Catniknya pic awak",kata manusia.
Bermakna Picture tuh yg cantik, maybe dari segi teknik amik gmbr itu sendiri. Bukan muka KAU! Whatever.

Aku bukan jeles sebab diorang cantik aku tak cantik . Yes NO!

Akan tetapi, agak meluat dan kasihan.

Sudah-sudahla, dah tak cantik tu perangai biar senonoh. Jangan perasan cantik sangat.

True beauty is come form sincere heart. Ahaks.

So, tolong jangan perasan. Kerana benda tuh macam menge-Fak diri sendiri. HAHA.


Pada anak dara,
hiasi diri anda dengan keperibadian yang utuh dengan sahsiah diri yang BAGUS. Susah anak bujang or datuk kaya2 nak amik jadi ISTERI tengok perangai macam HARAM. *sigh
Toksah jadi PEREMPUAN haram seperti : Pengkid. :) Kenapa HARAM? Hukum haramkan ?

Pada Janda,
hiasi diri anda dengan pengalaman yang anda pernah tempuh, jadikan ianya sebagai pengajaran.

Pada Lelaki,
hiasi diri anda engan keperibadian LELAKI ya bukan GAY @ PONDAN. Aha. GAY @ PONDAN adalah dilaknat ALLAH! Ingat SAMPAI KAU MATI.
Takkan kau nak mati dalam dilaknat oleh ALLAH?
ya aku tau, kubur masing-masing, sekadar aku ingatkan je :)

So, jangan perasan cantik. Habis cerita.

p/s: Sedarlah diri sikit, cantik tak kemana kalau pengisian akidah kau ZERO.

Sunday, January 16, 2011

M.U.E.T

Posted by tyka dins at 1:42 PM
Reactions: 
0 comments



Perlu amik. Hukum : Sunat. WAJIB .
Urgh.
Tak nak belajar kat swasta. Nak kerajaan.
Mahal nak mati.
Nak bayar balik senang. oh terberak !
Tak bercadang pun nak amik full time degree.
Part time. Muktamad.
Dunia hari ini sangat kejam.
kerana duit penting.
Agama juga tak terkecuali. Aku tahu itu.
4 Tahun untuk full time degree. Itu sangat lama.
Dalam masa 4 tahun, dah boleh earning macam-macam.
Rumah,kereta,Epf sendiri.
Umur sekarang 22. tambah 4 tahun = 26.

26

takkan umur ini baru nak start hidup, bekerja, beli itu ini.
sedangkan manusia lain pada umur ini sudah bekerjaya, hidup bahagia ?
kejamkan dunia.

Kerana itu, aku tekad.
Walau sesusah mana perjalanan seorang pelajar separuh masa, walhal ada anak sekalipun nanti,
aku tetap kuatkan diri.
Demi masa depan MALAYSIA Aku !
Biarlah mereka mahu kata aku ini bodoh, pilih jalan yang susah,
kalo kita tidak susah sekarang, bila lagi ?

Dunia hari ini kejam.
RM50 seperti Rm0.50
Kenapa?

Fikir sendiri.

Sekian, terima kasih.





Thursday, January 13, 2011

Entri Untuk Allen :)

Posted by tyka dins at 12:44 AM
Reactions: 
0 comments



hey ! copy


kecil ! copy



kaki ! copy


love ! copy


sini ! copy


kemari ! copy




Perutnya sudah tiada, bukan apa, sudah bersalin.
Nama anaknya Nadra Arissa Jauza.

Anak artis. Wah ! :)
Saya belum berkesempatan
untuk photoshoot baby,
tunggu awak sihat ya Nadra.






Tuesday, January 11, 2011

Pre-wedding.

Posted by tyka dins at 12:25 PM
Reactions: 
0 comments

Aku ambil beliau. Untuk Bulan Itu nanti.
Kerana beliau sangat biasa bagus capture moment.
Lagipun, beliau kakak aku.
Ha Ha Ha
Free? Ya.Sorry, Berbayar.
:)



Monday, January 10, 2011

Start Your Engine .

Posted by tyka dins at 3:53 PM
Reactions: 
3 comments




September pilihan kami Aku.

Kau Tunggu.

Monday, January 3, 2011

Aku punya dadah !

Posted by tyka dins at 2:57 AM
Reactions: 
0 comments
Ini dadah aku !

Menarik bukan ?


He he he . Currently addicted into this game . Why ? You all should try this okay . :)

Saturday, January 1, 2011

Selamat Tahun Baru 2011

Posted by tyka dins at 12:25 PM
Reactions: 
3 comments
Wishlist ?

Berlambak oke ..
But certain things that have to be complete not done yet , I guess .
So , for the past year 2010 , there are lot of memories to be remembered , although it's more to negative path but it's okay . Kan ku jalani nya dengan tabah . Heh . :)

  • Wan Bila nak KAHWIN? Oh No . This question make me annoyed .
So please, wait for the card.

Anyway , happy new year 2011 !


p/s : Perasan artis la aku ni . Haha
 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos