Monday, May 24, 2010

:sampah!

Posted by tyka dins at 2:13 AM
Reactions: 
2 comments
ouw!


tyka : kak lie, orang baru beli handbag coach dengan purse coach. cantik. beli dekat us. original lah..

kak lie : apelah beli barang sampah..kau ni beli lah gucci ke prada ker..

tyka : sampah kau cakap kak! ayoyo..habis dah duit aku beli coach tuh kak oi..mahal macam celaka tau! sampai hati.

kak lie : coach tuh macam brand2 guess kau tau tak. orang mana pakai dah. ikut fashion lah!

tyka : ala..dah beli..

ouh damn! kakak ku menyebut begitu dan meng-kondem begitu! damn u kakak! aku dah beli kot..ahhhh..takpe2..its ok..aku kumpul beli gucci biar kau cakap kali ni ape pulak..
bengang plak aku..
eee!!!!!
hahahah..

Wednesday, May 19, 2010

: Hati-hati dengan perempuan ini.

Posted by tyka dins at 5:21 PM
Reactions: 
0 comments
terima kasih kerana suka menjaga tepi kain orang.

tempelak sendiri di sembunyikan.

tempelak orang di war-war kan.

kamu itu penagih.

penagih yang tak tahu malu.

menagih simpati,

cinta yang entah bila nya dapat.

sedar.

kamu itu perempuan.

harus jaga maruahnya!

seorang perempuan tahu akan hukum hakam nya.

tapi,

kamu itu.

tidak sedar diri.

lelaki yang ada di sisi kamu itu jantan yang hanya tau ranjang semata-mata!

gila sudahkah kamu?

kamu melayani kerenah dunia ranjangnya dari muda dulu sampai ke usia tua hari ini.

aduh!

kasihan sekali ya.

sisa-sia zaman muda mu dulu sudah lah hitam dan zalim.

kini kamu hitamkan lagi dengan hati kamu yang barangkali sudah telat pekatnya untuk
dihitamkan lagi.

teruskan penghinaan cacian ke atas aku.

disini,

tidak takut untul menegakkan benang yang basah sekalipun!

perjalanan hidup aku dari mula sampai sekarang kamu pandang enteng tapi sedarkah kamu aku sekarang berada di mana.

dan kamu berada di mana.

cukup sudah tohmahan kamu di selatan.

aku di barat tergelak!

tergelak dengan perangai tua mu yang tidak sedar diri.

ingatlah,
lelaki mu itu tidak ada gunanya jikalau dibayangi kisah dulu-duluan bercinta dengan si gadis kecik moleknya itu. dibangga-banggakan.

berulang kali bercerita benda yang sama. tidak mualkah kamu?

apa, hadirnya kamu di situ tidak bermakna kah?

perempuan,
kamu tolong sedar sebelum tuhan memetik suis untuk kiamat.

jangan pernah menganggu bahagia nya rumah yang dipenuhi warna warni sedangkan kamu rumahnya berwarna hitam putih sahaja.

kamu boleh lontarkan saja tohmahan.
aku tepis dengan tenang.

kerana,
aku ada rumah berwarna-warni.

kerana,
aku ada kebahagiaan yang tidak terhingga.

kerana,
aku ada susah dan senang.

dan kamu?
si perempuan.
selamat berada di dunia yang penuh dengan gelap.
selamat bahagia menyumpah aku.
selamat dunia akhirat kamu dengan hendak-nya.

sesungguhnya,
aku tidak akan balas.
kerana,
aku percaya..
tuhan itu masih ada untuk aku.

*perempuan yang tidak tahu menilai harga diri sendiri dan cuba untuk mengemparkan dunia tapi diri sendiri tidak terbela nasib. kasihan.

Saturday, May 15, 2010

Si gemuk.

Posted by tyka dins at 5:11 PM
Reactions: 
2 comments
wah! aku di gelar si gemuk!
yes aku suka. sebab aku ambil masa selama 3tahun untuk seperti ini! haha.
kenapa?
tapi malangnya,
ada benda bila dah membesar ni
susah nak tidur.
susah nak makan.
susah nak pakai baju.
susah segalanya.
so..
bukan nak kurus.
cuma nak pakai seluar dulu2 balik.
suar beli mahal2.
so dah tak muat.
so nak pakai balik.
huahuahuahua.
brape banyak so daa..
haha..
so,mari berjoging!.
sekian.


Monday, May 10, 2010

si tanggang.

Posted by tyka dins at 4:43 PM
Reactions: 
4 comments
Oh dear mama. i love yOu so much.
ika ni si tanggang. ika tau mama.
tapi, ika bersyUkur sangat.
sebab abang, kakak semua kembali normal.
mama. ika selalu mengamuk bila mama bangunkan ika.
ika tak nak gi sekolah. ika cakap sekolah bosan. tak best. tapi, mama sabar jer. pagi2 mama buatkan ika air milo. air milo. air milo.
hari2,ika tak jemu. duit belanja banyak plak tuh.
mama tak kesah sebab ika ni sekolah.mama cakap.

tapi ika tetap marah-marah mama. ika tau ika tanggang ma..
macam2 ika dah buat.

tadi mama nangis. singkap kisah mama masa mama sakit dulu2.
sape jaga mama la apela.
ma,biar lah.abang dah takda jodoh.nak buat macamana.kan.

ma,ika tau ika tanggang. tapi ika beli ubat USANA harga RM294 tuh sebab nak bagi mama tak nak ada penyakit apa-apa. kencing manis mama dah berkurang kan makan ubat tuh? so, cuma lambat sikit je side effect dia..sabar ye mama.?

ubat tuh memang bagus. doktor pun makan ubat tuh tak makan ubat hospital. :)

mama.malas nak kemas2 umah pun takpelah ma.ika redha. mama dah tua.patut mama duk releks. takpelah.ika dah habis belajar dah. mama duk diam2, biar ika buat semua k. mama layan la citer indon mama tuh tau. jangan lupa makan ubat k. ika sayang mama. ika tak mau jadi tanggang.

sebab ika pun nanti jadi mama. so,tak mau semua turun temurun. terima kasih mama. sebab mama bukan jenis mak yang suke membebel. marah memang jauh sekali lah. ika suka. :) hehe. terima kasih sekali lagi mama.




Ni video sambut mak sedunia mama semalam. :)




Ni gambar2 yang sempat di snap.:)

ni abg
ni kakak.
ni mama.


Ni link video aku lawan nyanyi ngan kakak aku. :P



Saturday, May 1, 2010

oh shameEma.:)

Posted by tyka dins at 1:00 AM
Reactions: 
2 comments
selamat dah ko kan.
Alhamdulillah. Besok Nikah. Pagi sangat.Adoi!
Pukul 7 pagi pulak..memang sangat mahu la aku yer nak bangun kan..
heheh..
This week memang subhanallah..
sangat teruk okeh!
ouh!
macam2 keje campus..
macam2 kerenah nak layan anak murid lagi..
dengan terlupe itu ini..
tika...oh tika..
ko memang perempuan busy..
kesian kau..:)

so, shameema,aku tau ko tak takkan baca ni..
tapi,
aku seronok sangat sebab akhirnya betting sape dulu terjawab juga..:)
congrats sham..
so here are some shot yang sempat aku snap2..:)
enjoy!
layannnnn...





 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos