Monday, August 15, 2011

Malu dengan orang Islam + Melayu macam You !

Posted by tyka dins at 10:50 AM
Reactions: 
You. I malu sebab you islam + melayu perangai macam binatang. I rasa binatang mulia lagi daripada you !
Ahh. Ok, Tak yah nak ber I n You lah. Straight to th poinnttt aja ! Sekarang tengah HOT case Sitt Al-wuzara bagai kan? Diorang tengah meng-Hanjeng orang islam di malaysia. I bet so. Bertambah2 lah kalau dia dengar macam2 yang jadi dekat malaysia,sesetengahnya itu beragama islam + orang melayu.
Please, aku merayu, kalian ada OTAK dan mampu berfikir. Cuba lah behave sikit perangai.Janganlah menambahkan "kemaluan" kita pada kafir jahiliah tu.Meraka tengok kes2 macam ni buat mereka bertambah kutuk+keji+hina semualah.Please.Please.
Kes-kes contoh yang MEMALUKAN orang islam+orang melayu ni :


Pertama :



Bukan ke tak sopan sgtt kalau heading surat khabar tulis macam ni ? APAHAL lah ustaz kau nak pergi liwat budak umur 13tahun tuh ! Apa dapat ! Memalukan lah ! Inilah padahnya, kalau mak suruh pergi universiti tapi belajar main2, disebabkan kerja dah takde sangat kat malaysia ni, apply kerja jadi cikgu sekolah agama pun jadilah. Tapi habit tetap habit. Mungkin zaman muda ada masalah GAY rasanya. Hello ! GAY itu haram. Nabi tak megaku umat. Dunia nak akhir zaman. Masyallah.
KeDUA


Dikkkk oiii !!!! Kenapa ni dik oi ??? Penat la ayah n mak awak hantar pergi sekolah suruh awak belajar agama, yang awak pergi *tut* dengan jantan sana-sini kenapa ? Lebih sadis pergi buang bayi kenapa ! Awak tau tak bayi tuh comel nak mati. Ya Allah, orang yang berkahwin bertahun2 pun susah nak dapat bayi tau, awak sesenang je nak buang . Akal letak kat mana dik non ouiiiiiii ?! Jangan salahkan mak n ayah kalau jadi macam ni, Acapkali aku selalu saja dengar, "Tulah, mak bapak tak ajar! " People, YOU WRONG !
Bagi aku, kalau kau dah baligh, kau dah boleh tau mana halal n haram, cth macam "Babi itu haram" So, kau tak makan kan? Tahu plak kau babi tuh haram kan? Kat sini, kau dah tahu lah ZINA itu haram jugakkan? Ynag kau pergi buat kenapa???!!! Nak ikut sedap *tut* je tu yang mengandung. Aduh. Fikir banyak kali dik kalau nak buat2 benda macam2 ni. Kalaulah dah terlanjur sekali pun, ada niat nak buang bayi tuh, baik gugur je sebelum dia besar. Walhal benda tuh dosa besar jugak, tapi pikirlah kau susah2 nak mengandung 9 bulan 10hari, lepas tu pergi beranak, buang merata2. KAU INGAT ANAK KUCING KE HAPA ?!



KeTiga
This one is sucks. Ops puasa. Tapi its ok kot, sebab nak menggambarkan rasa tak puas hati . Ehehe.
Jantan tak guna betul la kau ni dik. Kecil2 tak nak mam*s. Haha ! Adoi . memalukan ! Malas nak ulas panjang2 baca lah berita tuh sendiri. heheh !


KeEmpat


HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHA. bukan makcik yang belakang tu sebenarnya aku nak mentioned, Tapi pasal Isu mat rempit yang tak sudah-sudah. Ada saja yang digembar-gemburkan. Alahai jantan rempit, Ops ! Nak rempit boleh gang ! Tapi tak perlu lah nak show off sangat kat tempat2 awam2, memalukan lah ! Kita orang islam+orang melayu mesti tunjuk Kemantapan sikit ! Kalau foreigner, tourist or kafir laknat macam Sitt Al-wuzara dan sekutunya tengok lagi lah diorang kutuk2 kita. Kasihan lah pada yang jantan yang tak merempit terpalit sama. Please use ur Otak , Not your adik botak ! OPS . haha ! Kelakar lah babe kalau nak merepit pun, dapat kepuasan ? Please lah ! Puas Tok chik hang !



KeLima






Mira Liyana kot nama dia. I dont know. Tak beberapa nak famous. But She's Islam right ?Melayu right? i know you want to show off your dada yang cantik mulus perlus ehh semua lah. But, BUT ! please lah, awak dah jadi pelakon or selebriti, mean awak sudah jadi hak orang awam tahu! TAHU KAN? setiap pergerakan awak di dunia luar, menjadi peng-amatan orang ramai, bukan sebab tak nak amalkan sikap "jaga tepi kain orang", tapi awak sendiri yang buat kontroversi kot! mana orang tak nak cari tahu. KAN? sampai nampak bra plastik dalam tuh. Adoi Geleng kepala lahai. Bukan sebab aku jeles aku tak boleh nak pakai seksi2 macam tu, TAK. Minta maaf sama sekali TIDAK ya. Tapi aku bengang sebab nanti lagi lah Sitt Al-wuzara dengan konco2 nya mengutuk orang melayu tak sedar diri kata islam tapi pakai baju macam tu macam ni. Ni ke kau panggil islam la apa jadah lagi lah dia cakap. Sebab kita tak boleh nak tutup mulut puaka macam kafir laknat tuh, biasalah mulut gay macam Sitt Al-wuzara tuh memang puaka habis. Nauzubillah kalau nak cerita. Kan gadis2 melayu yang lain semua dah terpalit sama disebabkan kes2 macam ni. Tak ke kesian ? Lahai..


Kesimpulannya atau sebagai intihannya, jadilah melayu+islam yang berguna, even kita ni tak sesempurna untuk amalkan rukun islam walaupun kita islam, atlist kita sedar di mana kita berdiri. Bukan niat nak suruh paksa semua buat baik, oH kau jahat! Kau itu ini, TAK. tapi, cuma buka minda dengan tenang setenangnya, dimanakah islam kita hari ini ? dan JANGAN salahkan Sitt Al-wuzara dan konco2 nya kalau fakta2 mereka tu kekadang ada jugak yang betul nya tentang kes2 yang melanda seperti aku senaraikan kat atas ni. Setuju ?


Rukun islam ada 5.

  1. Mengucap dua kalimah syahadah
  2. Menunaikan solat fardu lima waktu
  3. Berpuasa pada bulan Ramadan
  4. Membayar zakat - Zakat fitrah, Zakat harta
  5. Mengerjakan Haji di Mekah bagi mereka yang mampu.
  6.  
Mohla kita....(:



P/s* Salah dan silap, harap di ampun. Salam ramadhan.





   

1 comments:

Shuhaida Subri on August 16, 2011 at 1:38 PM said...

Entry yang best!
Sedey baca berita2 sekarang ni.
Xtau la apa nak jadi ngan org melayu sekarang. Melayu mudah lupa.

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos