Tuesday, November 15, 2011

Najwa Latiff & Greyson Chance !

Posted by tyka dins at 11:58 PM
Reactions: 
Pemikiran Otak+Akal *Segelintir Melayu makin lama di momok dengan kebodohan.

Bodoh !

Bodoh !

Bodoh !



















Apa masalah dengan kau *segilintir melayu ?

Cermin diri dulu, engkau hadap facebook berjam2, engkau jadi tahi twitter kononnya, tapi secara SEDAR suruhan Allah kau tinggalkan. Tiba pula, Masalah tangan yang tunjuk konon2 ala2 illuminati ini dititikberatkan ?
Kenapa ?

Memang dah gila agaknya pemikiran *segilintir orang melayu.
Wajar kah Najwa Latif dilabel sebagai "sembah syaitan" ?
Apa kepala hotak kau *segilintir melayu.
Amarah aku makin tinggi,
itu kerana aku anak Melayu!
Aku malu.

Kalo trend k-pop, kau follow ! Drama korea, fashion korea, semuanya k-pop kau follow *segelintir melayu !

Kalo filem spider man keluar dulu2, kita ikut ala2 tangan Najwa di atas tuh boleh pula ya ?
Atau kita dipanggil "sembah syaitan" juga ya *segelintir melayu ?

Fikir sehabis2nya.

Allah bagi kita Akal untuk berfikir, bukan semata2 otak yang ada. Hanya binatang mungkin punyai otak tiada akal bukan ?

Aku tak membela Najwa Latif, kerna kadang2 aku annoyed jugak lagu ala2 kanak2 tadika. *Maaf ya Najwa, ini hak pendapat aku sebagai manusia* Cuma ya lah, liriknya simple menjadi ikutan. Itu standard.

Tegas di sini, bukan untuk memandai, cuma perbetulkan. Jika Salah, aku buka lorong lurus untuk dibetulkan kalau aku bengkok.

Sekian.




Nota tangan :
Pada yang tanya illuminati tuh apa, search kat google ya. Kerana aku sendiri kenal apa itu erti illuminati pun semasa umur 19tahun ! So,tidak pelik. 

9 comments:

faizulosman on November 16, 2011 at 12:06 AM said...

kdg2 x paham dgn sesetgh org ni... org lain buat salah nmpk aje... sndiri buat sal;ah x thu plak...

@http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/11/kisah-blog-mfo.html

tyka dins on November 16, 2011 at 12:11 AM said...

agree faizul . nonsense mereka2 tu . grrr

~~Sue eLLa~~ on November 16, 2011 at 9:12 AM said...

macam2 laaa..malas laa nak layan..mmg macam tuu lahh......

Edy Fee on December 6, 2011 at 5:51 PM said...

dah artis...buat pape kne la jaga

anis on February 28, 2012 at 10:52 PM said...

artis zaman sekrng mne tau ape2....mne tau najwa x tau ape2 psl tngn tu....yg korng sebok kcu dieorng knape??....jge tpi kaen sendirilah....klu nk tgur x yhlah nk marah,maki,mencarut,kutuk....ckplah elok2.....mcm nielah manusia zaman sekrng tau nilai orng dgn perkara yg x baek....abis yg diri sendiri tu....x nilai...nk ckp orng bodoh...kiter lgi bodoh....nk nilai orng pkara yg slh....

anis on February 28, 2012 at 10:55 PM said...

korang nie....x yh nk ckp orng bukn2....mne tau najwa x tau ke??...mulut korng x leh nk ckp baek2 ke?? yang korng tau mencarut,maki,kutuk kt orng yg tak tahu ape2 ke??....nk ckp orng bodoh..kiter pon bodoh sbb mencarut,maki,kutuk orng x tentu psl....jgn jge tpi kaen orng..jge tepi kaen sendiri...

LoveV on July 17, 2012 at 9:49 PM said...

Ya Alah..peliharalah teman2 seislam yg innocent ni daripada gejala illuminati, freemason, budaya kuning agenda freemason. tengok video The Arrivals and baca kitab mungkin anda akan faham betapa bahaya "satanic signs" dan bagaimana secara halus..budaya illuminati ni menular masukk..najwa tk salah kalau tk tahu..yang kita ni jaga anak2 kita dari pengaruh jahat agama dajjal

buka mata dan find out the truth tentang mereka ni (gerakan dajjal/illuminati)

ijad on January 14, 2013 at 3:57 AM said...

Ok what

ijad on January 14, 2013 at 3:57 AM said...

Ok what

 

DUNIA AKU TIADA LIMIT Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos